Lanserer arbeidsbukser for gravide

Blåkläder utvider sin satsing på arbeidstøy for kvinner.

Publisert

Blåkläder har fokusert sterkt på sin kvinnelige målgruppe de siste årene, og markerer sin satsing på kvinnelig arbeidstøy enda tydeligere med sitt neste trekk: Nå lanserer selskapet gravidbukser, med en klar målsetting om å legge til rette for at gravide kvinner i bransjen skal kunne jobbe så lenge som mulig. 

- For oss representerer disse gravidbuksene mer enn et produkt; de sender også et viktig signal til alle kvinner som vurderer å jobbe i denne bransjen. Arbeidsklær eller graviditet skal aldri måtte være en faktor eller begrensning når man velger yrke, sier Robert Mørch, salgssjef i Blåkläder Norge.

Prosessen med å produsere arbeidsbukser for gravide startet for to år siden, og nå har produktet gjennomgått grundig testing.

Testet og tilpasset

Blåkläders gravidbukser vil i første omgang være tilgjengelig som high-vis og service-bukser.
Blåkläders gravidbukser vil i første omgang være tilgjengelig som high-vis og service-bukser.

- Vi har testet arbeidsbuksene, gjort endringer, testet igjen, gjort ytterligere tilpasninger og endringer inntil vi hadde det resultatet vi ønsket. Produktet vi sitter med nå, har vi virkelig tro på. Arbeidsbuksene skal nå ut på endelig testing hos våre testpiloter – gravide kvinner i bransjen, sier Rose-Marie Näsström, produktutvikler i Blåkläder, og utdyper:

- Vi har jobbet grundig med å finne en god kombinasjon av materialer, en optimal balanse mellom mykhet og slitestyrke. Linningen rundt magepartiet er utformet slik at den følger magens form på komfortabel måte. Dette var en utfordring, ettersom gravide mager har ulik form. Formen varierer ikke kun fra person til person, men varierer jo også gjennom et svangerskap for den enkelte.

Må bruke altfor store bukser

Å være gravid er ikke alltid like enkelt i en mannsdominert bransje.

- Jeg er eneste kvinne på min arbeidsplass, og jeg tror ikke de har hatt en gravid kvinne her tidligere. Både kollegene og lederne mine har vært veldig forståelsesfulle, men det hadde vært enda mer betryggende hvis de hadde inngående kjennskap til risikoen forbundet med tunge løft i jobben, sier Malin, som er gravid i 6. måned og til daglig jobber på en godsterminal i Skellefteå i Sverige.

- Arbeidstøy som egner seg har også vært et problem. Jeg bruker nå high-vis-bukser som er flere størrelser for store for meg, med et belte rundt livet. Det er både ukomfortabelt og komplisert.

Den svenske fagforeningen Byggnads jobber i disse dager med tematikken arbeidstøy for gravide. De har utviklet informasjonsmateriell som omhandler hvordan man kan begrense risiko knyttet til graviditet i byggebransjen. De ser også et stort behov for mer forskning på området, der målet er å gjøre gravide i bransjen tryggere.

På jakt etter testpiloter

Blåkläders gravidbukser vil i første omgang være tilgjengelig som high-vis og service-bukser.

Disse buksene er laget i stretch, og designet er nøytralt med de samme funksjonene som de andre buksene i sortimentet.

Gravidbuksene kommer i fem størrelser, XS til XL, og hver størrelse har en forlengelsesfunksjon som gjør at de kan tilpasses i lengden.

Blåkläder er for tiden på jakt etter testpiloter som ønsker å teste gravidbuksene. Påmelding skjer primært via Blåkläders nettside.

Buksene kan kjøpes fra våren 2020, etter at testpilotene har testet og gitt tilbakemeldinger på buksene.