SPENTE ARRANGØRER: Fra venstre: Jo Eirik Frøise, bransjesjef Norsk Industri, Arnt Einar Litsheim, Fagdirektør i Norske Havner, Trond Andersen, Kundedirektør Norges Varemesse, Are Kjensli, ­administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, Geir A Mo, ­administrerende direktør Norges Lastebileier-Forbund og Hans Otto Vestli, styreleder Påbygger-gruppen Norsk Industri.

- Det blir svære greier

I september slår Norges største transportkonferanse seg sammen med Norges største transportutstilling. – Til det beste for alle, mener arrangørene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

26. – 28. september i år samles hele logistikk- og transportbransjen på en helt ny måte på Norges Varemesse på Lillestrøm. Da har konferansen Transport & Logistikk giftet seg med utstillingen Transport, til det største bransjearrangementet i Norge.

Transport & Logistikk 2019

• Konferanse og messe som arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm den 26.- 28. september.
• 210 utstillere
• 100 foredragsholdere
• Forventer 13.000 besøkende på messen og 1000 på konferansen

- Det blir svære greier. Tidenes største event innen bransjen, slår NLFs administrerende direktør, Geir A. Mo fast.

Sammen med medarrangørene Norsk Industri og NHO Logistikk og Transport presenterte han i midten av mai det endelige konferanseprogrammet og opplyste samtidig at 210 utstillere allerede er klare.

- Det er så godt som utsolgt. Det er bare noen få kvadratmeter utstillerareal igjen, forteller prosjektleder Jo Erik Frøise i Norsk Industri.

Samles

Han forteller at sammenslåingen av konferansen og messen, gjør det mulig å samle ulike deler av bransjen på en helt ny måte.

- Vi får hele Transport-Norge på et sted, sier han.

Den årlige Transport & Logistikk-konferansen har tradisjonelt vært rettet mot større vareeiere og store transportaktører og leverandører. Nå vil disse treffe bredden i lastebilnæringen på en helt ny måte.

- Og det har vi tatt hensyn til i konferanseprogrammet. Blant annet gjennom temaet «Når transport blir kriminalitet», sier Frøise.

Last ned konferanseprogrammet her

I denne sesjonen vil blant annet Krimseksjonen hos Statens vegvesen, Politiet, Tolletatens etterretningssenter og Posten Norge delta.

Skal høre på de unge

Totalt vil over 100 foredragsholdere fortelle deltakerne om 26 ulike temaer i løpet av de to konferansedagene. Frøise trekker også fram to andre spennende temaer som vil dominere konferansen, nemlig digitalisering og hvordan fremtidens forbrukermønster vil endre transporten.

- Unge i dag vil gjerne kjøpe på nett og helst ha varen levert senest i morgen. Det forandre transporten. Her vil vi få høre fra de unge selv, sier Frøise.

For øvrig blir rekruttering også ett hett tema i løpet av de tre dagene i september.

Blant de 210 utstillerne finner vi samtlige importører av lastebiler, og under lanseringen av programmet var både Daf, MAN, Scania, Volvo og Renault til stede med biler.

Politisk debatt

Hans Otto Westli er formann i Påbyggergruppen i Norsk Industri. Han ser fram til at hans medlemmer skal få møte en gruppe innen bransjen de normalt ikke ser så ofte.

- Vi ser nytten av å vise oss fram på konferansen og der få møte en annen type beslutningstakere, sier han.

På konferansen vil det også bli et betydelig politisk innslag. Finansminister Siv Jensen skal åpne arrangementet klokken 9 torsdag 26. september, og på den andre dagen blir det politisk debatt med blant andre samferdselsminister Jon Georg Dale og arbeidsminster Anniken Hauglie til stede.

Powered by Labrador CMS