Dometic CAM1000 skal føre til færre blindsoneulykker.

Lanserer smart blindsonekamera

Dometic lanserer et nytt, smart, system for svingeassistanse for å hjelpe til i kampen mot blindsoneulykker.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det nye blindsonekameraet Dometic CAM1000 skal gjøre trafikken sikrere for alle.

Produsenten opplyser at systemet skal være som skal være svært lett å montere.

Kunstig intelligens hjelper til

CAM1000 er bygget for kun å varsle i tilfeller med virkelig relevante farer. Svingeassistentkameraet skiller syklister og fotgjengere fra oppreiste objekter som trafikklys og lyktestolper, ved hjelp av intelligent programvare for behandling av bilder.

Dometic

Et global konsern innen merkevareløsninger for en mobil livsstil innen områdene mat og drikke; klima; strøm og styring; trygghet og sikkerhet og hygiene- og sanitærsystemer. Dometic er til stede på markedene i Amerika, Europa, Midt-Østen, Afrika og Stillehavsregionen, og tilbyr produkter for bruk i fritidskjøretøy, lastebiler og luksusbiler, fritids- og nyttebåter, hotell og flere andre bruksområder.

Dette skal redusere risikoen for falsk alarm til et minimum. Når systemet varsler, vet sjåføren at det virkelig finnes en fare for kollisjon i blindsonen. CAM1000 er tenkt som en universell løsning og kan brukes på så godt som alle nyttekjøretøy, og det passer til monitor-serien fra Dometic 2019.

Innebygde infrarøde LED-er skal garantere god bildekvalitet selv i mørket.

Alle komponentene (medregnet GPS-sensoren, de infrarøde LED-ene og kontrolltavlen) er innebygd i det kompakte kamerahuset. Avstandsmerkene som vises på skjermen, hjelper til med justeringen av kameraet ved oppstart. I de fleste tilfeller kan eksisterende skjermer gjenbrukes.

Overholder nye lovkrav i Tyskland

I november 2018 publiserte BMVI (det føderale departementet for transport og digital infrastruktur) i Tyskland en anbefaling som omdefinerer de tekniske kravene til egnede løsninger for forhindring av blindsoneulykker, med subsidier på 1500 euro per nyttekjøretøy (I Tyskland).

Etter omfattende testing i felt, har Dometic CAM1000 bestått alle tester i Tyskland, et land som er kjent for grundighet.

Dometic CAM1000 blir lansert på markedet rundt slutten av januar eller tidlig i februar 2020.

Powered by Labrador CMS