Nissan kommer med nye og betydelig oppgraderte versjoner av NV300 (t.v) og NV400.
Nissan kommer med nye og betydelig oppgraderte versjoner av NV300 (t.v) og NV400.

Nissan oppgraderer NV300 og NV400

Nissan opplyser at de har gjort forbedringer på komfort og sikkerhet, og at bilene får lavere utslipp.

Publisert

De nye versjonene av Nissan NV300 og NV400 tilfredsstiller de nye Euro 6d-Temp-kravene med «renere» motorer og redusert NOx-utslipp.

NV300

NV300 kommer med motoralternativer på 95 hk og 120 hk. Nå blir det også mulig å velge de mer effektfulle alternativene 145 hk og 170 hk. En annen nyhet, er Dual Clutch Transmission (DCT) som gir en jevnere akselerasjon og forbedret drivstoff-økonomi.

NV300 har også oppgradert sete, kromdetaljer og en ny dashbord-farge (svart istedenfor tidligere grå). Det er også en ny generasjon DAB på plass.

NV400

NV400 har samme 2,3-liter motor som Nissan Navara pickup og har ny Nissan-grill.

Effektalternativene som kan velges (med giroppsett), er 135 hk (manuell gir), 150 hk (manuell og automatgir) og 180 hk (manuell og automatgir).

Bilen har nytt dashbord og nytt ratt, flere oppbevaringsrom, trådløs mobillading og oppdatert infotainment-system.

Teknologi

Begge varebilene har Android Auto og Apple Carplay som gir sømløs oppkobling for smarttelefoner.

De har sjutommers berøringsskjerm med ny layout, med utgangspunkt i en smarttelefon. Dette skal gi rask tilgang til blant annet kart og medietjenester.

I NV400 er det flere nye Nissan Intelligent Mobility-funksjoner. Dette inkluderer Front Park Assist, Blind Spot Warning, Side Wind Alert og Lane Departure Alert. Rear Park Assist, Hill Start Assist og ryggekamera er også inkludert i NV400.

Kommunikasjons-sjef Knut Arne Marcussen i Nissan Norge opplyser at de første bilene vil være på plass i Norge rundt årsskiftet.