Toten Transport kjøpes opp

Toten Transport endrer eierstruktur, og en sammenslutning av Litra AS, Gausdal Landhandleri AS, Surnadal Transport AS og LRN Transport AS vil bil majoritetseier.

Publisert

Toten Transport AS har en historie på 45 år med samme eierstruktur, men går nå nye veier for å møte fremtidens marked, opplyser selskapet i en pressemelding.

Konsernsjef i Litra Vegard Narmo.
Konsernsjef i Litra Vegard Narmo.

Toten Transport AS

Grunnlagt i 1975 med hovedkontor på Raufoss

Er i dag representert med egne kontorer i: Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia, Estland i tillegg til de 4 kontorene i Norge.

Sist tilgjengelige regnskapstall (2018) forteller om en omsetning på 445 millioner kroner og et negativt driftsresultat på 5,5 millioner kroner.

Partene har signert en intensjonsavtale der målet er at Toten Transport AS selges 100 prosent til et nystiftet selskap. En sammenslutning av Litra AS, Gausdal Landhandleri AS, Surnadal Transport AS og LRN Transport AS vil samlet eie 70 prosent av dette nye selskapet fordelt på like store aksjeposter, mens de tidligere eierne av Toten Transport AS vil eie 30 prosent av selskapet.

Les også: Over 20 konkursrammede har fått jobb hos Toten

Med denne eiersammenslutningen blir Toten Transport AS med i en eiergruppering med betydelig størrelse og med en omsetning på opp mot 2,4 mrd.

Ifølge pressemeldingen var det 100 prosent oppslutning om salget i aksjonærmøtet som fant sted på Gjøvik 7. mars. Transaksjonen skal gjennomføres innen utgangen av mai.

Konsernsjef i Toten Transport Finn Martinsen.
Konsernsjef i Toten Transport Finn Martinsen.

Selskapet skal fortsatt ha samme navn- Toten Transport AS, med hovedkontor på Raufoss. Målet med salget er å være rustet til å ta opp kampen med de store internasjonale selskapene på et stadig mer krevende marked.

«Toten Transport sikrer med denne strukturendringen arbeidsplassene i konsernet samtidig som det også vil styrke bileiernes drift. Det er lagt til rette for at dagens bileiere og aksjonærer fortsatt skal ha tilhørighet med deleierskap og nærhet til både kunder og selskapets drift», skriver Toten Transport i sin pressemelding.

Finn Martinsen, konsernsjefen i Toten Transport uttrykker at dette er en viktig endring for å møte morgendagens konkurranse. Kostnadsreduksjoner og størrelse er viktige faktorer for å vokse videre på en sunn måte i et svært konkurranseutsatt marked fremover. Selskapet vil få et enda bredere og større tjenestetilbud til kundene slik at man kan kapre større nasjonale og internasjonale kontrakter også i fremtiden.

Vegard Narmo, konsernsjef i Litra-konsernet er svært fornøyde med dette oppkjøpet, og ser mange synergier på tvers av selskapene i årene som kommer. Selskapene er alle enige om at dette var viktig for å sikre en sterk norsk utvikling i bransjen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS