Illustrasjonsbilde. Tadanos område på Bauma 2019 i München.
Illustrasjonsbilde. Tadanos område på Bauma 2019 i München.

Tadano stopper produksjonen i Tyskland

Service-utførelse og tilgang på reservedeler skal fungere som vanlig, så godt det lar seg gjøre, skriver Tadano Group i en pressemelding.

Publisert

Tadano Group stopper midlertidig produksjonen ved sine fabrikker i tyske Lauf og Zweibrücken, på grunn av utbruddet av Covid-19 (forårsaket av koronavirus).

- Sikkerheten til de ansatte, våre kunder og forretningspartnere har topp prioritet hos oss. I den nåværende situasjonen der Covid-19 er ute av kontroll, må vi tenke på helsen til våre folk og til samfunnet som helhet, sier adm. direktør Jens Ennen i Tadano Demag GmbH og Tadano Faun GmbH.

Han berømmer de ansatte for å ha gått med på å avvikle ferie den siste uken i mars.

- Dette vil hjelpe oss å få produksjonen og supporten i gang igjen raskt etter krisen. Vi setter stor pris på det ansattes engasjement.

Fra 1. april starter Tadano et opplegg med deltidsarbeid for de fleste ved de nevnte fabrikkene. Ennen sier i pressemeldingen at de er nødt til å begrense produksjonen fordi det er utfordringer med å skaffe deler til produksjonen og å levere kraner på grunn av transportsituasjonen i Europa og verden på grunn av koronaviruset Sars-Cov-2 og den påfølgende pandemien (Covid-19).

AT.no tok kontakt med norsk importør Knutsen Maskin AS for å sjekke situasjonen for Norges del. Eier Viggo Lund tar situasjonen med stor ro:

- På kort sikt er ikke dette noe problem, som vi vil merke mye til i Norge, sier han.

- Men på lengre sikt er det vanskelig å si noe bestemt om hvordan situasjonen vil utvikle seg, slik det er for mange nå både i vår og andres bransjer, sier han videre.