Salten Transformatorstasjon skal bygges i Sørfold kommune i Nordland.
Salten Transformatorstasjon skal bygges i Sørfold kommune i Nordland.

Consto skal bygge for Statnett

Consto er tildelt kontrakt på bygging av Salten Transformatorstasjon for Statnett, inkludert grunnarbeider.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Denne uken signerte Consto Anlegg Nord AS kontrakt med Statnett for bygging av Salten Transformatorstasjon i Sørfold kommune i Nordland. Den nye transformatorstasjonen bygges for å sikre strømforsyningen mellom Nord-Norge og Midt-Norge, og den legger til rette for ny kraftproduksjon i området.

- Vi er utrolig glade for å få muligheten til å delta i denne viktige utbyggingen for Nord-Norge, og vi ser frem til et godt samarbeid med Statnett, sier daglig leder i Consto Anlegg Nord AS Fredrik Okkenhaug, og legger til:

- Jeg er selv fra Indre Salten og har fulgt med dette prosjektet i lang tid. Det har vært mye omtalt og er sterkt ønsket lokalt, og det gjør det ekstra hyggelig å ha vunnet frem i konkurransen om denne kontrakten.

Consto skal etablere tomt og infrastruktur i grunnen, samt bygge transformatorsjakter, kontrollhus og lager. Arbeidene planlegges igangsatt til høsten og skal ferdigstilles i 2022. Kontraktsummen er på 150 millioner kroner.

- Prosjektet er svært spennende og passer oss godt. Forsyning er et satsningsområde for oss, enten det gjelder drikkevann, kraft eller nett. Vi er fortsatt et relativt ungt selskap, og for oss er dette å anse som en stor kontrakt og et viktig referanseprosjekt, sier Okkenhaug.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS