Cangini Benne Force One TX5 120.
Cangini Benne Force One TX5 120.

Lanserer skogrydderserie for gravemaskiner i Norge

Italienske Cangini Benne lanserer nå skogrydderserien Mulcher Force One i Norge. Lanseringen markerer starten på en «utvidet satsing» i det norske markedet.

Publisert

Cangini Bennes nye skogrydderserie lanseres i Norge i samarbeid med utstyrsleverandøren Wee.no, og blir en del av den norske importørens portefølje innen proffutstyr. Mulcher Force One er utviklet for å håndtere de største og tyngste jobbene rundt rydding av skog og mark, og kan benyttes i forbindelse med anleggsarbeid, veirydding, jernbaneydding eller linjerydding.

Cangini Benne Mulcher Force One er tilgjengelig i to forskjellige modeller, TX5 og TX6 – der sistnevnte har de største målene. Skogrydderserien kommer i totalt fem forskjellige bredder, fra 101 til 155 cm, og passer til bruk på gravemaskiner fra åtte til 20 tonn.

Force One forestry-serien har hydraulisk justerbare sidedeksler for rask endring av arbeidsvinkel.

Cangini Benne Force One

Serie: TX5 og TX6, fem modeller (TX5-100 til TX6-150)

Egenvekt:                   535-900 Kg
Arbeidsbredde:          101 til 155 cm

Arbeidsversjoner:       3

Maks. kapasitet:            220 mm stamme
Maskinvekt:               8-20 tonn

Tre ulike typer rotorer oppfyller forskjellige bruksområder: Roterende, foldbare, metallblad som passer til å rydde busk og kratt, faste metallblad for tøffere vekster, samt en rotor med knivblad som knuser trestammer opp til 220 mm i diameter til småflis.

Den nye serien har en nyutviklet, patentert løsning: En innebygget vifte som bruker rotasjonskraften til å skape ventilasjon til ventilblokken. Dette avkjøler hydraulikkoljen og skal skape jevn arbeidstemperatur over tid.

- Nordmenn stiller høye krav

Cangini har store forventninger til den nye skogrydderserien i Norge, forteller International Sales Director i Cangini Benne, Antonio Cannao.

- For å lykkes i Norge må man levere utstyr som tåler store påkjenninger og ofte store temperatursvingninger. Norske entreprenører og offentlige operatører har gjerne høyere krav til kvalitet sammenliknet med andre markeder vi opererer i, sier Cannao.

- Force One-serien er Canginis nyeste, og vi ser frem til å få den ut i Norge i samarbeid med Wee.no, sier han.

Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.
Maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Åpner med TX5

Det er i første omgang TX5 som slippes på det norske markedet, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

- Det norske markedet har vært preget av manuell linjerydding på grunn av svært variert terreng. Dette vil nok fortsette, men maskiner som TX5 gir overlegen kapasitet der behovet er størst, sier Bakken.

- Cangini Benne feiret nylig 30 års jubileum, og er en tradisjonsrik bedrift med et sterkt merkenavn på verdensbasis. Det er kombinasjonen av disse styrkene som gjør at vi nå satser sammen med Cangini i Norge, sier han.

STILLING LEDIG: