Rosendal Maskin blir forhandler av Dølen dumperhengere som Traktor og Maskin AS har utviklet. Fra venstre: Eldar Undheim (Rosendal Maskin AS), Trond Widar Løyning (Traktor og Maskin AS) og Tor Anders Høgaas (Rosendal Maskin AS).
Rosendal Maskin blir forhandler av Dølen dumperhengere som Traktor og Maskin AS har utviklet. Fra venstre: Eldar Undheim (Rosendal Maskin AS), Trond Widar Løyning (Traktor og Maskin AS) og Tor Anders Høgaas (Rosendal Maskin AS).

Rosendal Maskin blir forhandler av Dølen

Rosendal Maskin AS er fra 1. juli forhandler av Dølen dumperhengere.

Dette ble kjent i en pressemelding fra Doosan- og JCB-importøren Rosendal Maskin AS.

Dølen tilhengere ble lansert på det norske markedet i 2017, og har etablert seg som en betydelig aktør på det norske hengermarkedet. Dølen leverer dumperhengere fra 6–20 tonns nyttelast, hvor 6- og 8-tonnshengerne er spesielt tilpasset hjulgravemaskiner. I tillegg leverer Dølen maskintraller med nyttelast fra 16 til 25 tonn, og andre hengertyper på forespørsel.

Norsk-utviklet

Dølen-produkter er utviklet av Traktor og Maskin AS i Kristiansand og er raskt blitt en sterk merkevare på tilhengere til traktor, skriver Rosendal Maskin i pressemeldingen. Videre påpekes det at Dølen har tatt en stadig større bit i et hengermarked med mange aktører. Traktor og Maskin har et ønske om å utvikle seg videre, og har i den forbindelse sett på mulighetene for et utvidet salgsapparat.

Rosendal Maskin AS er som nevnt importør av Doosan og JCB på det norske markedet, og skriver at det derfor faller seg naturlig å tilby hengere som en del av portfølgen. Mange hjulgravemaskiner er utstyrt med henger, og svært mange JCB Fastrac har sitt daglige virke med en dumperhenger.

Fint supplement

- Rosendal Maskin ser derfor stort potensiale i å tilby Dølen hengere til eksisterende og nye kunder. Rosendal Maskin AS har et landsdekkende salgs- og serviceapparat, og er en ledende distributør av anleggsmaskiner, skriver Rosendal Maskin i pressemeldingen.

- Med dette samarbeidet håper vi at vi skal løfte Dølen tilhengere ytterligere på det norske markedet, og at vi sammen skal bli en ledende aktør. Både Traktor og Maskin AS og Rosendal Maskin AS vil ha hele landet som sitt marked, der Rosendal vil ha fokus mot anleggskundene, men vil også rette salget mot landbruket, står det videre i pressemeldingen.