Betong levert av Ølen Betong skal holde de flytende vindturbinene på rett kjøl.
Betong levert av Ølen Betong skal holde de flytende vindturbinene på rett kjøl.

Skal levere betong til flytende vindpark

Ølen Betong AS er tildelt betongleveransen til utbyggingsprosjektet Hywind Tampen av Kværner.

Publisert

30. juni signerte Ølen Betong kontrakt med Kværner for betongleveranser til flytende betongstrukturer for verdens største flytende havvindpark. Leveransene vil foregå på Stord og Dommersnes i Vindafjord.

Betongleveransen er på ca. 35 000 m³ over 16 måneder.

- Ølen Betong er en nasjonal aktør med lang erfaring på drift og levering til store onshore prosjekter for olje- og gassindustrien rundt i Norge. Summen av erfaring, kompetanse og kapasitet gjør at Ølen Betong er godt rustet for denne type leveranse, sier Erik Stormyr, prosjektleder i Kværner i en nyhetsmelding.

- Strategisk viktig for Ølen Betong

Daglig leder Lars Norekvål i Ølen Betong er svært godt fornøyd med avtalen som er kommet i stand og ser frem til å gjennomføre et spennende pionerprosjekt i samarbeid med Kværner:

 - Vi anser prosjektet som strategisk viktig for Ølen Betong med tanke på å være med å bidra til bærekraftige og verdiskapende løsninger for samfunnet sier Norekvål. Samtidig er prosjektet både utfordrende og krevende å gjennomføre med drift 24/7 over 16 måneder.

Om Hywind Tampen prosjektet

Hywind Tampen er verdens største flytende havvindpark. Det er et pionerprosjekt og et bidrag for å redusere utslipp fra Gullfaks og Snorre tilsvarende årlige utslipp fra 100.000 personbiler.

Vindparken vil bestå av elleve vindturbiner basert på havvindkonseptet Hywind som er utviklet av Equinor.

Vindturbinene monteres på flytende betongskrog. De 8 MW store turbinene vil få en samlet kapasitet på 88 MW og vil kunne dekke ca. 35 prosent av det årlige behovet for elektrisk kraft på de fem plattformene som utgjør Snorre og Gullfaks.