LANSERT: Open-S er en ny standard som Steelwrist og Rototilt sammen hal lansert for fullautomatisk (inkludert oljetilførsel) kobling av fester, redskaper, tiltrotatorer og oljetilkobling for bruk på gravemaskiner.
LANSERT: Open-S er en ny standard som Steelwrist og Rototilt sammen hal lansert for fullautomatisk (inkludert oljetilførsel) kobling av fester, redskaper, tiltrotatorer og oljetilkobling for bruk på gravemaskiner.

Steelwrist og Rototilt lanserer ny standard

På en felles pressekonferanse, lanserte Steelwrist og Rototilt en ny standard for helautomatiske hurtigkoblinger for gravemaskiner.

Publisert

Open-S kaller de to svenske produsentene standarden, og den bygger på S-standarden for hurtigkoblingsfester (HK-fester) som har vært på markedet i rundt 15 år.

Kobling av utstyr og olje

Selskapene har siden begynnelsen av året jobbet med å utvikle en felles løsning/standarden for helautomatisk tilkobling av både redskap og olje.

Utstyr med denne standarden skal «passe sammen» uavhengig av om maskinfestet er fra én leverandør, tiltrotatoren fra en annen og redskapet fra en tredje. Enhetene med Open-S-standarden skal ha lik tilkobling, og så får det være opp til kunden å bestemme hvilke leverandører man vil benytte på de ulike produktene.

Ofte er det behov for at flere redskaper benyttes av flere ulike gravemaskiner av flere merker, og det er ikke alltid dette passer sammen. Utstyr som produseres i henhold til Open-S-standarden i fremtiden, vil merkes med «Open-S» og alt med dette merket skal altså være kompatibelt slik at det kan brukes «om hverandre».

- Åpne standarder gjør hverdagen lettere, uansett om det gjelder stikkontakter i el-uttak, datatilkoblinger eller hurtigkoblingsfester til gravemaskiner, sier adm. direktør Stefan Stockhaus i Steelwrist AB.

Åpent for flere

Nyheten ble presentert på en felles pressekonferanse torsdag 1. oktober. Frem til denne presentasjoner har det ikke vært anledning for andre leverandører å bli med i Open-S, men nå som lanseringen er gjennomført, kan andre produsenter søke om å bli med.

- Vi tror på sunn konkurranse der bransjens aktører konkurrerer om å ha de beste produktene. Vi ønsker ikke å låse kundene til et bestemt grensesnitt. Kjøper kunden en tiltrotator fra Rototilt, skal man føle seg trygg på at et hydraulisk redskap som har Open-S-standarden skal passe til denne, sier adm. direktør Anders Jonsson i Rototilt.

Frihet, trygghet og utvikling er grunnpilarene i Open-S, meldes det om. Kunden skal ha frihet til å veksle mellom produkter og fester fra ulike leverandører, sikkerheten må være ivaretatt og produktene skal kunne utvikles videre.

Flere er informert

Steelwrist og Rototilt håper selvsagt at flere produsenter av utstyr ønsker å bli med og produsere sitt utstyr etter Open-S-grensesnittet. De har også informert flere svenske produsenter om utviklingen underveis, og på pressekonferansen sa både Stockhaus og Jonsson at de regner med at flere er med ganske raskt.

- Åpenhet er selve poenget. Alle seriøse aktører som tror det er nyttig med en felles standard, er hjertelig velkomne til å delta. Vi er allerede i samtale med flere produsenter som vil bli med i standarden, sier Stockhaus.

For å organisere flere medlemmer, er det etablert en egen uavhengig organisasjon som heter Open-S Alliance. Dette er en non-profit organisasjon, teknisk basert og ikke kommersiell.

Powered by Labrador CMS