Contexo er konkurs

93 ansatte mister jobben.

Publisert

Anleggsentreprenøren Contexo AS er konkurs.

- Årsaken til konkursen er todelt. Gjennom våren fikk selskapet stadig større likviditetsproblemer som følge av stopp i innbetalinger fra Innlandet fylkeskommune. Dessuten førte covid-19-situasjonen til at alt arbeid måtte stoppes opp en periode i mars, sier styreleder Jon Erik Nygaard i Contexo til Bygg.no.

Selskapet skal ha hatt 144 ansatte ved årsskiftet, men antallet er i løpet av året redusert til 93 ansatte. 16 har vært permittert nå under koronakrisen. Det er Bygg.no som melder dette.

I slutten av juli ble det klart at Contexo sa opp kontrakten på jobben de var i ferd med å utføre på fylkesvei 33 over Tonsåsen i Innlandet.

Contexo hevdet at Innlandet fylkeskommune skyldte et betydelig beløp for jobben på prosjektet. Det skal ha vært overgangen fra Statens vegvesen til fylkeskommunen som byggherre, som førte til problemer med for Contexo med å få overført penger de mente å ha krav på fra Innlandet fylkeskommune.

Selskapet har jobbet med rekonstruksjon siden august i år, på grunn av svak økonomi. Dette har ikke ført frem. Dermed ble det levert oppbud fredag 6. november 2020.

Powered by Labrador CMS