Erik Osmundsen slutter som konsernsjef i Norsk Gjenvinning. Blir styreleder i samme konsern.
Erik Osmundsen slutter som konsernsjef i Norsk Gjenvinning. Blir styreleder i samme konsern.

Går inn som styreleder i Norsk Gjenvinning og avslutter sin rolle som konsernsjef

Erik Osmundsen fratrer som konsernsjef for Norsk Gjenvinning. Han vil imidlertid jobbe aktivt videre som styreleder for konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Etter ni år, ønsker Erik Osmundsen å fratre som konsernsjef for Norsk Gjenvinning. Han vil imidlertid jobbe aktivt videre som styreleder for konsernet, og sammen med hovedeier Summa Equity videreutvikle virksomheten til å bli en større aktør internasjonalt innen sirkulærøkonomien. Endringen vil skje til sommeren 2021.

- Etter mange år i lederstolen i Norsk Gjenvinning, er jeg klar for å finne nye utfordringer der jeg kan bidra positivt og fortsette å utvikle meg. Tiden å gå videre fra et så godt selskap er aldri perfekt, men jeg anser at tidspunktet for å initiere et lederbytte er best nå da det gir selskapet tilstrekkelig tid til å bygge en struktur for neste fase. Vi har over de siste årene tilrettelagt for et forsvarlig lederbytte gjennom å styrke lederteamet, og etablert en COO rolle for å sikre kontinuitet og kraft ved min avgang, sier Erik Osmundsen.

Konsernet har gode resultater og er «trygt finansiert slik at det er mulig å tenke langsiktig».

- Drivkraft for å endre bransjen

- Erik har ledet Norsk Gjenvinning fra et relativt ukjent avfallsselskap til et moderne industriselskap med markedsledende posisjon og sterk merkevare. Det var ingen selvfølge da Erik overtok som konsernsjef i 2012. Han ble en tidlig drivkraft for å endre en bransje som i altfor stor grad var preget av uansvarlige snarveier, til en bransje hvor ansvarlighet og seriøsitet har blitt et konkurransefortrinn, står det i en pressemelding fra selskapet.

- Erik har sammen med sine medarbeidere skapt fantastiske resultater, og er grunnen til at Summa Equity gikk inn som eiere i 2018. Norsk Gjenvinning har i perioden Erik har ledet selskapet vokst fra ca. 3,3 mrd. til 5,6 mrd. i omsetning, og har gjennomført et vellykket eierskifte til Summa Equity. Selskapet har gjennom Eriks tydelige lederskap etablert seg med det 11. beste omdømme blant norske bedrifter, og er i dag et kjent merkevarenavn blant nordmenn generelt, sier Managing Partner i Summa, Reynir Indahl.

Har gjort en god jobb - nå skal etterfølgeren på plass

- Vi ønsker å bygge på denne plattformen og investere mer i den grønne økonomien gjennom Norsk Gjenvinning-konsernet og vi er veldig glade for at Erik kan bruke sin kunnskap og erfaring som styreleder i den neste fasen, sier Indahl.

Nåværende styreleder Ole Enger er også veldig fornøyd med sin etterfølgers jobb som sjef i konsernet:

- Erik har bygget omdømmet til Norsk Gjenvinning til å ha en sterk merkevare og posisjon i markedet, og selskapet er nå i stand til å bygge nye sirkulærøkonomiske verdikjeder sammen med andre industriselskap både i Norge og Norden, sier styreleder Ole Enger, som har bedt om avlastning ved neste generalforsamling. En avlastning som resulterer i at Erik Osmundsen overtar som styreleder.

Styret går nå i gang med prosessen med å finne Osmundsens etterfølger.