NYE MODELLER: Comansas nye tårnkraner kommer i to versjoner med maks løft på 20 og 25 tonn.

Comansas nye kranmodeller

TO NYHETER: Den spanske tårnkranprodusenten Comansa lanserer to nye modeller i sin populære 21LC-serie.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Nykommerne har betegnelsene 21LC600 og 21LC650.

- For oss er dette både interessante og gode nyheter. Kranmodellene er en videreutvikling av Comanas populære LC550-serie hvor vi har 8 enheter i utleieparken vår. De inngår i vårt standardiserte modellutvalg som er bygd opp for å kunne dekke markedet der etterspørselen er størst. 550-serien er kraner med 20-25 tonn tonns løftekapasitet, sier daglig leder Espen Jensen i Rental Group Crane som representerer Comansa. Utleieselskapet med hovedkontor i Åros i Røyken næringspark har over 60 kraner, med løftekapasitet over et bredt spekter, i utleieparken.

De nye modellene

HYTTA: Begge modellene har standardhytta XL Cab Cube.

De nye Comansa-modellene leveres i to størrelser med maks løftekapasitet på 20 og 25 tonn. De kan bygges med rekkevidde mellom 30-80 meter, og bommen kan justeres i 5-meters seksjoner. I og med at dette er standardbygde elementer kan disse benyttes for å konfigurere bomlengdene på alle kranene, noe som vil bety redusert lagerhold.

Sammenlignet med forgjengeren LC550 er lastekapasiteten økt med 16% for LC600 og 23% for LC650. 20-tonns versjonen har 50 kW motor og 25-tonneren 65 kW, men begge kan alternativt også utstyres med en 110 kW motor. Denne har kapasitet til å gi kabelen en hastighet på opptil 290 meter i minuttet, og med maks. kapasitet på 1570 meter kabel. Begge modellene har også Cube hytte som standard.

Den nye flat-topp kranene har ifølge produsenten et bredt bruksspekter, i boligblokk- og industribygging, i kraftanlegg, gruvedrift og brobygging eller i annen infrastruktur hvor det kreves stor kranhøyde.

Powered by Labrador CMS