BEVISET: Fagansvarlig Knut Sollesnes (t.v.) i Volvo Maskin AS overrekker beviset til avdelingsleder Erik Mellingen hos VMS i Bergen at verkstedet er Norges første godkjente Volvo Electromobility verksted.

Åpnet Norges første Volvo Electromobility verksted

Hos VMS i Bergen er alle kurs og godkjenninger på plass.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

NY HVERDAG: Med stadig flere elektriske maskiner å vedlikeholde, kreves det egne rutiner og utstyr.

På tampen av april var Fagansvarlig Knus Sollesnes fra Volvo Maskin AS, hos Volvo Maskin Service i Bergen og gjennomførte de siste kursene, samt utførte sjekk for å godkjenne VMS Bergen som første Volvo Electromobility verksted. Begrepet beskriver at verkstedet er spesielt tilpasset og godkjent for service og vedlikehold på elektriske maskiner.

Gode forberedelser

Etter en høytidelig overrekkelse av skiltet som viser at verkstedet er godkjent, var det en stolt avdelingsleder Erik Mellingen som fikk ordet.

- Dette er noe vi har jobbet med i over et år, og vi er stolte og glade for å være det første godkjente Volvo Electromobility Verksted i Norge!

115: I 2021 leverte Volvo Maskin AS 115 elektriske anleggsmaskiner.

Det er en del kriterier som ligger til grunn for å få godkjenningen.

• Hatt kurs og opplæring av ansatte. De har hatt sikkerhetsopplæring og produktopplæring.

• Satt av et eget dedikert område/løp i verkstedet der de har sperremateriell og lademuligheter. Både normal lading og hurtiglading.

• Nødvendig spesialverktøy for reparasjon og vedlikehold av elektriske maskiner.

Alle skal godkjennes

- Vi regner med at vi får alle våre verksteder godkjent i løpet av året. Så gjenstår det bare å se hvilket som blir neste, sier Fagansvarlig Knut Sollesnes i Volvo Maskin AS.

Volvo Maskin påpeker at sikkerhet er en av kjerneverdiene til Volvo, og derfor er det avgjørende å sikre, legge til rette og gi forutsetninger for at både kunder og ansatte blir godt ivaretatt, også på nye produkter, står det i en melding fra Volvo-forhandleren.

115 el-maskiner

Vår bransje er i en stor og rask endring med det grønne skiftet. Det er derfor viktig at vi holder stort trykk på opplæring slik at også personen som skal håndterer produktene er med på skiftet, og føler seg trygge på utviklingen, sier Helge Løvenskiold som er direktør Servicemarked i Volvo Maskin AS.

I 2021 leverte Volvo Maskin 115 elektriske maskiner, alle serieproduserte på Volvos fabrikker. I sortimentet er det nå fem kompakte maskiner, samt den helt nylanserte EC230 Electric gravemaskinen (24,5 tonn).

Powered by Labrador CMS