ENTREPRENØR-BONANZA: Så mange bedriftsnavn på en gravemaskin, er sjelden vare. Men så er dette også et helt spesielt spleiselag. Sjåstad Maskin AS fra Geilo er også med på å spleise og skal på plass bak på graveren sammen med de andre bedriftene som har bidratt.

Entreprenører var med på spleiselag på VGS-graver

Bidro til at anleggsteknikk Vg2-elevene på Ål videregående skole fikk på plass nyere gravemaskin. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi skulle bytte ut en Cat 312 som var 20 år gammel og bar preg av å være godt brukt, sier Ole-Egil Trintrud som er kontaktlærer anleggsteknikk Vg2 på skolen.

TILTROTATOR: Cat 311FL--maskinen er blant annet utstyrt med Rototilt R4.

Planen var å kjøpe en nyere Cat gravemaskin som var litt mer aktuell i forhold til det elevene kan regne med å møte hos en kommende arbeidsgiver. Problemet var bare det at skolen ikke hadde nok penger til å fullfinansiere en nyere brukt maskin, og fylket hadde heller ikke nok å bidra med.

Trintrud henvendte seg derfor til lokale bedrifter i anleggsbransjen, for å høre om de ville være med på å spleise. Og det ville de.

– Så nå har vi kjøpt en Cat 311FL, 2017-modell, med tiltrotator. Den hadde gått 2500 timer, sier Trintrud.

Bak på maskinen er navnene på alle bedriftene som har bidratt.

Kontaktlærer Ole-Egil Trintrud (t.v.) og Ole-Bjørn Øygard, daglig leder i Oddvar Øygard AS (en av de mange sponsorene), er godt fornøyde med gravemaskinkjøpet. Det sikrer skolen et godt tilbud til elevene og entreprenørene får bedre opplærte lærlinger og ansatte.

I tillegg til den nyinnkjøpte Cat-en, har skolen en elektrisk Volvo-hjullaster på ca. 5 tonn, en Kobelco e135SR gravemaskin og en Hydrema 912D dumper.

Skolen har også en Tenstar simulator som brukes i opplæringen.

– Anleggsteknikklinjen har fast åtte elevplasser, men dette er inntil videre utvidet til 13 på grunn av mange søkere til plassene, sier læreren.

Powered by Labrador CMS