SATSER: Hyundai Mobis utvider kraftig for produksjonen av brenselceller for hydrogendrift.

Hyundai Mobis bygger nye brenselcelleanlegg

TRAPPER OPP: I dag blir de fleste av Hyundai Mobis brenselcellesystem levert til drift av brenselcelle-elbiler, men nå trapper den sørkoreanske produsenten opp.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Selskapet vil også levere til andre sektorer.

- Til tross for usikkerhet, inkludert Covid-19, har vi besluttet å gjøre denne investeringen for å sikre vår markedsledende konkurranseevne i den globale brenselcelleindustrien, uttaler Sung Hwan Cho, konsernsjef i Hyundai Mobis. Med andre ord, beslutningen bygger på at Hyundai Mobis ønsker å sikre seg en bredere dominans på verdensmarkedet.

Anleggsmaskiner med

I klar tekst betyr dette at både anleggsmaskiner og logistikkutstyr vil inngå i ekspansjonsplanen. Dette er også et resultat av fjorårets erfaringer med selskapets vellykkede introduksjonen av brenselcellekraftpakker i hydrogendrevne gaffeltrucker.

Hyundai Mobis bygger nå to nye produksjonsanlegg for brenselceller, og gravearbeidene for det første er allerede startet. Fabrikkene skal ligge på Industrial Complex i Cheongna International City i Incheon. Etter planen skal masseproduksjonen ved de nye fabrikkene starte i andre halvår 2023, og ved full drift regner Hyundai med å produsere 100.000 hydrogenbrenselceller årlig.

Startet i 2018

Med størst produksjonskapasitet av brenselceller i verden vil Hyundai Mobil skape enda større fart i det globale kappløpet om hydrogenmobilitet. Allerede i 2018 var Hyundai Mobis verdens første til å bygge et komplett produksjonssystem fra brenselceller til elektroniske komponenter i Chungju. Fra dette anlegget kan det nå årlig produseres ca. 23.000 hydrogencellesystemer, og med sine nye ambisjoner tar Hyundai Mobis ytterligere et steg fremover.

Powered by Labrador CMS