PÅ PLASS: Den elektriske versjonen av Terex Finlay C-1540 er nå på plass hos Mineralteknikk.

Ny elektrisk finknuser hos Mineralteknikk

Den norske forhandleren av Terex Finlay utvider lageret med en ny elektrisk finknuser.

Publisert

Mineralteknikk skriver i en pressemelding at selskapet har hatt stor suksess i fem år med leveranser av finknusere fra Terex Finlay i Norge.

C-1540 knuseren (1000 mm knuser) har blant annet vært i Norge i 30 år, både som Pegson 1000, Powerscreen 1000 og Terex Finlay C-1540, og mange norske kunder kjenner godt til denne knuseren.

Nyheten nå er at Mineralteknikk nå utvider lageret med den elektriske utgaven av Terex Finlay C-1540. Maskinen har elektrisk drift, men også en «on board» generator som maskinen kan kjøres på. I dette tilfellet er generatoren en Scania DC9 Steg V-motor som gir lavt drivstoff forbruk, melder Mineralteknikk.

– Vi har opparbeidet god kompetanse på disse knuserne og tilpasset et godt delelager. Nå er tiden inne for å ta et steg videre med en elektrisk knuser. Flere av våre kunder har behov for lett flyttbare knusere med stor kapasitet, som kan brukes både elektrisk eller på diesel. Maskinen kan leveres både med eller uten forsikt, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i pressemeldingen.

– Det unike med C-1540 er at den er under 35 tonn, og samtidig har svært høy kapasitet. Videre er det allerede kjent at Finlay sine finknusere er svært stabile i drift over lang tid, fortsetter Øvstebø.

Powered by Labrador CMS