MANGE DETALJER: Skuffen ser kanskje ganske vanlig ut, men i står og utforming er det flere detaljer, kan produktsjef Preben Larsen i Gjerstad Products røpe.

Ny Gjerstad-løsning mot produksjonsstart

GJERSTAD: Denne skuffen har stålet Hardox 500 tuf i bunn og sideplater.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Sammensetningen av stålet fra SSAB tilsvarer sliteegenskapene til Hardox 500, men med produksjonsegenskapene til Hardox 450. I klartekst betyr det at slitestyrken er i toppklasse, og at man reduserer faren for sprekkdannelser i produksjonen.

- Vi har levert to skuffer med denne løsningen til Øynebråten som har kjørt de i ca. halvannet år i tøft miljø. Tilbakemeldingene er meget gode og mest sannsynlig setter vi dette i produksjon til høsten, sier produktsjef Preben Larsen i Gjerstad Products som er en del av Construction Equipment Group (CEG).

Den 1700 liter store skuffen med denne oppbyggingen som Gjerstad viste på Vei og Anlegg, har lenger levetid, men samme vekt (1753 kg), som tidligere «brødre».

SKRÅ: Vinkelen på innfestingen til den nye Gjerstad-jib-en er vinklet til 30 grader, hvilket betyr at man kan redusere betydelig på vekt/stål og at fører får større arbeidsområde.

Litt spesiell oppbygging er det også på den 1650 mm brede skuffen. Den har nedsenket grid for å redusere avstanden fra fremre bolt til tannspiss. I tillegg er kanalen i toppen endret slik at den er mer helhetlig med mindre sveis. Dermed er den enklere i produksjon, og den har lengre levetid.

Ny jib

Gjerstad presenterte også en ny jib til bruk på gravemaskiner til for eksempel å løfte skytematter. Innfestningen er skråstilt (30 grader), hvilket betyr at man kan nesten halvere vekten. Jib-en på messa veide 390 kg og er utviklet for å løfte tre tonn, for eksempel. Samtidig gir den nye vinkelen et helt nytt og med fleksibelt arbeidsområde for maskinføreren. Standard-jib-ene i sortimentet til Gjerstad er fire modeller, fra én til fire meter, men her er det gode muligheter for å spesialprodusere ønskede lengder, opplyser produktsjef Preben Larsen.

Powered by Labrador CMS