LANSERT: Case kommer med en ny serie minigravere. Her modellen CX65D.

Ny serie minimaskiner fra Case

CASE: Maskinprodusenten lanserer en helt ny serie minigravere, inkludert to elektriske minimaskiner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

BUKETT: Pressebilde av endel av modellene til Case etter den store lanseringen.

Den nye D-serien består av ikke mindre enn 20 modeller fra 1-6 tonn, og der er altså to på batteri. Serien er klar for det europeiske markedet fra tredje kvartal i år, og den norske importøren Dagenborg Maskin kan dermed bare begynne å glede seg. De to elektriske maskinene i 1-3 tonnsklassen, kommer fra første kvartal i 2023.

Oppkjøp

Maskinene produseres i Italia, og lanserien kommer som en synergi etter at Case New Holland (CNH) i 2021 kjøpte opp den italienske produsenten Sampierana (Eurocomach).

- Minigravere er et sterkt voksende marked, og står for nesten halvparten av antallet solgte maskiner i Europa, sier Egidio Galano som er Director, Construction Equipment Product Management Europe, CNH Industrial.

De 20 ulike modellene kan leveres med en rekke løsninger som delt bom, zero-tail eller med standard monobom og med vanlig motvekt som går utenfor beltenes bredder. Hydraulikken kan leveres i tre kretser med elektro-hydrauliske proporsjonale joysticker, hurtigkoblings-løsninger og andre tilpasninger for raske bytter av utstyr og effektiv drift, meldes det fra Case. Lastfølende elektroniske pumper, kan også leveres.

ELEKTRISK: CX15EV er batterielektrisk minigraver med matchvekt på 1,3 tonn.

Førermiljø

Når det gjelder de elektriske modellene, ble den første av dem presentert i februar. Dette er maskinen CX15EV på 1,3 tonn med en 16kW elektrisk motor og 21,5 kWt batteri som kan lades på under to timer i hurtiglader.

Førermiljøet har fått mye fokus i serien, med automatisk aircondition og varmeanlegg, hurtigkoblingssystemer og elektro-hydrauliske spaker som tidligere nevnt, og en masse muligheter for oppkobling av telefon. I skjermen kommer bilder fra ryggekameraet opp, og samme sted kan man stille inn en rekke tilpasninger som automatisk stilles inn når man logger seg på. Setet er luftfjæret og med varme.

Case opplyser også at telematikkløsninger som SiteWatch og SiteConnect blir tilgjengelig fra 2023. Via disse løsningene kan man ha kontroll på maskinens helse og utføre oppdateringer fra distanse.

Powered by Labrador CMS