Nye SH 1202 fra Maskin Mekano kan blant annet flyttes med krokbil. Siktestasjonen har elektrisk drift.

Ny siktestasjon

Den svenske familiebedriften Maskin Mekano presenterer en helt ny siktestasjon, SH 1202.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Den er bygget for å oppfylle dagens krav til høyere kapasitet, større nøyaktighet, lavere driftskostnader, lavere støynivå, lavere CO₂-avtrykk og sikrere arbeidsplasser. SH 1202 er en videreutvikling av Maskin Mekanos konsept med flyttbare enheter som i produksjonen ligner på stasjonære anlegg på grunn av den oppheisede produksjonsposisjonen.

Sikkerhet

En siktestasjon er en arbeidsplass. Under utviklingsarbeidet var det derfor sterkt fokus på å skape et trygt arbeidsmiljø. Maskin Mekanos konstruktører har utviklet en rekke nye sikre og driftssikre inngrepsbeskyttelser.

Maskin Mekano har også en rekke unike løsninger for å gjøre det enklere å bytte såld. Det er gangbaner på siden og bak sikten. De er tilgjengelige via en hydraulisk nedfellbar stige som er utstyrt med rekkverk og selvlukkende grind.

Matetransportøren felles rett opp for total tilgang til overdekket. Foran sikten kan stupene rulles bort hydraulisk.

Maskin Mekanos utviklingsteam har også arbeidet for å minimere behovet for at operatøren må gripe inn på maskinen. Et eksempel på dette er at alle lagerenheter på transportørene er engangssmurt.

Transport

SH 1202 har gummihjul for transport på arbeidsplassen. Håndteringskroken sitter i «riktig» ende av maskinen, slik at den enkelt kan plasseres under matende transportør fra knuser, mater eller annet sorteringsverk.

De høye hydrauliske støttebeina skal gjøre det enkelt å holde det rent rundt maskinen. I tillegg er de designet for enkel lasting på tilhenger, ved å rygge inn mellom støttebeina, heise dem opp og felle dem inn. Da blir transportbredden under 3 meter. Maskinen kan også transporteres med krokbil som kan løfte 17 tonn.

SH 1202 kan utstyres med ferdig koblet strømskap, slik at serviceteknikere kan hjelpe brukerne med å feilsøke eller kalibrere maskinene eksternt.

Elektrisk

SH 1202 er elektrisk. Hydraulikken brukes bare til lineære bevegelser (støttebein, landganger og nedfelling av transportører og stup), noe som reduserer risikoen for skadelig oljelekkasje til et minimum.

Drivstofforbruket på egen generator er cirka 3 l/t. Sammenlignet med hydrauliske siktestasjoner kan man derfor redusere CO₂-utslippene med opptil 80 prosent og samtidig redusere støynivået med 10 dB.

I praksis drives maskinen vanligvis med strøm fra et knuseverk eller fra strømnettet. Da er forbruket cirka 20 kW. SH 1202 er som standard utstyrt med mykstart for å redusere startstrømmene.

Sikten

Hjertet i SH 1202 er sikten, som har en kraftig drivanordning. Sikten er tvangsstyrt/firelagret, noe som gjør slaget konstant uavhengig av belastning. Det skal føre til konsekvente og forutsigbare siktekurver. I tillegg til å sikre god kapasitet, sikrer det kraftige slaget att sikteresultatet ikke er følsomt for vær og vind.

Sikten er avvibrert med Maskin Mekanos Vibro-Block-konsept som sørger for at kraften forblir i sikten der den hører hjemme, og slik at resten av maskinen ikke påvirkes.

Svenske Maskin Mekano markedsfører sine maskiner i Norge selv.

Powered by Labrador CMS