TESTET UT I STRYN: Vinsrygg Maskin AS testet ut et knuseverk i et års tid og kom med nyttige tilbakemeldinger som fabrikken i Nord-Irland tok med i senere modeller. Etter justeringene fikk Vinsrygg Maskin et nytt knuseverk.

Nytt agentur og elektrisk kjeftknuser til FC Carlsen

SATSER: FH Carlsen satser på eget agentur, og slår til direkte med en elektrisk mobil kjeftknuser som er testet i tøff Stryn-stein gjennom et helt år.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Selskapet som Freddy Helge Carlsen etablerte i 1996 (AS fra 2012), har drevet mest med kjøp og salg av brukte knuse- og sikteverk. Carlsen har imidlertid hatt ønske om å ha eget agentur, og har bare ventet på det rette. Polletten falt på plass da nord-irske Omega kom på banen.

- Dette er et robust knuseverk som er enkelt å drifte og å få opp igjen om noe oppstår. Det er kun én sensor på maskinen, og den måler hvor mye stein det er i knusekammeret og som benyttes til å regulere matingen, sier Mr. FH Carlsen.

Testet hos Vinsrygg

I ett år har Vinsrygg Maskin AS i Stryn testet ut en elektrisk kjeftknuser på semichassis i tøff norsk stein. Avtalen gikk på at Vinsrygg skulle kjøpe maskinen, teste den ut og komme med tilbakemeldinger på forbedringspunkter. Deretter skulle fabrikken utbedre det som trengtes, og når det ferdige produktet var bygget og satt i produksjon, skulle Vinsrygg Maskin få et helt nytt knuseverk.

Slik ble Omega J1065 klar, i Norge markedsført som Carlsen Omega. Kjeftknuseren kan leveres som beltegående, på semichassis (hjul) eller som fastmontert anlegg. Carlsen tror belteversjonen vil bli mest populær i Norge, da denne er enklest å flytte rundt i anleggene/pukkverkene.

Detaljene

Det beltegående verket veier 30 tonn. Matekassen er i Hardox og rommer 3,8 m3, og det er hydraulisk hev/senk av sidelemmer og baklem. Videre har den vibrasjonsmater med skråmater for optimal materialflyt, trappet grizzly og fjernkontroll av/på. Knuseren har mateåpning på 1000x650mm og den kan startes selv om den er full av stein.

PÅ MESSE I SVERIGE: Anthony Carlin og Aine Kelly fra Omega Crushing and Screening i Nord-Irland er sammen med Freddy Helge Carlsen (t.h.) fra FH Carlsen AS på messen Entreprenad Live i Göteborg for å finne svenske forhandlere.

Verket er elektrisk med 90 kW motor og elektrisk drift via V-reim. Spalteåpning er 50-130 mm, og maskinen har «draw back»-funksjon.

Hovedband har kraftig trommelmotor, 900mm bredde, har hydraulisk hev/senk og overbandmagnet. Sideband har 600mm bredde og 2440mm høyde.

Drift er som nevnt elektrisk, men maskinen har et aggregat «om bord» for hydraulisk drift av beltene, innstillingen til spalt og til å felle ned lemmene på matekassen. Dersom det ikke er strøm på stedet maskinen benyttes, kan maskinen kjøres på en 220 kVA generator som også er montert på maskinen. Aggregatet drives av en Steg V-motor.

- Forventet produksjon av 0-120 er mellom 220 og 240 tonn i timen, sier Carlsen.

Kan påvirke fabrikken

Han sier selskapet med fire ansatte skal øke innsatsen betydelig med det nye agenturet i havn. FH Carlsen planlegger å ansette to eller tre til i 2022, og at de planlegger å ha maskiner på lager. Han føler seg sikker på at de har fått et agentur som de kan være trygge på at fungerer i norsk stein og under norske forhold.

- Ideen til knuseren kommer fra to tidligere ingeniører som reiste rundt og reparerte knuseverk. De har sett mye, og hva som fungerer og ikke fungerer på ulike knusere. De har tatt med de gode tingene, og begge er på eiersiden i Omega nå, sier Carlsen.

Nettopp nærheten til ingeniørene, eierne og fabrikken generelt, er en trygghet for Carlsen.

- Vi kan påvirke fremtidige forandringer på maskinene sammen med kundene, sier Carlsen.

Omega har ikke sikteverk, men FH Carlsen har inngått avtale om salg av deres svenskproduserte sikteverk. Og apropos Sverige, FH Carlsen ser etter forhandlere i Sverige for Omega-knuserne da de har sikret seg rettighetene også hos Söta Bror.

Powered by Labrador CMS