Fra venstre: Stian Simensen (Geonord) med en GNSS-måler og et nettbrett med kartprogrammet Rigelmap installert, og Geir Solberg (Abas) med en PQI 380 kvalitetsindikator for nylagt asfalt. Nå skal disse systemene kobles sammen så det blir raskere å registrere kvaliteten på nylagt asfalt.

Nytt asfaltsamarbeid

PQI 380/RIGELMAP: Nå blir det enklere og raskere å dokumentere asfaltarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Alta-bedriften Geonord tilbyr en skybasert plattform, Rigelmap, for innsamling av måledata og dokumentasjon til entreprenører.

Målepunkter, bilder og andre data knyttes sammen i Rigelmap-løsningen. Man kan opprette grupper og lag i hvert prosjekt, og gjennom tilgangsstyring kan oppdragsgivere få tilgang til prosjektet. Programmet har generering av PDF-rapporter som kan benyttes som grunnlagsdata til oppdragsgivere.

Abas AS fra Reistad, selger utstyr for bruk innen asfalt-, betong- og veiarbeid. Blant annet PQI 380 kvalitetsindikator for nylagt asfalt (ikke radioaktiv).

Den brukes til dokumentasjon og til kontroll for å kvalitetssikre valsearbeidet under legging av ny asfalt. PQI 380 kan også brukes til kalibrering av screed slik at de komprimerer likt. Kvalitetsindikatoren viser densitet, hulrom og temperatur (maks 177°C) innen 1-3 sekunder. Utførte målinger lagres i Excel-format med GPS-tid/dato/posisjon, prosjektnavn, stedsnavn og prosjektansvarlig.

Bedriftene møttes på asfaltdagen 24. mars, og det ble klart at et samarbeid ville være midt i blinken.

- Hvis kunder ønsker å se sine registrerte målinger på et kart må de i dag bruke en ekstern app som må mates med utførte GPS-målepunkter. Dette trenger man ikke med en ny og kommende PQI/Rigelmap-løsning. Info på utførte målinger hentes ut fra PQI 380 via minnepinne og overføres til Riegelmap som viser alle målepunkter og info for hver måling på et detaljert kart, sier daglig leder Geir Solberg i Abas AS.

- PQI-er med Rigelmap-løsning skal komme på markedet før juli, sier Stian Simensen som er produktansvarlig hos Geonord.

Powered by Labrador CMS