NATTARBEID: Elektroarbeidene i Hagantunnelen gjøres om natta når trafikken er lav.

Ruster opp tunnel på riksvei 4 

Statens vegvesen skal installere ny belysning, nye kabelbruer/bolter samt nytt styresystem i Hagantunnelen i Nittedal.

Arbeidet starter allerede 4. september og frem til planlagt avslutning lørdag 18. november vil tunnelen bli nattestengt mens arbeidet pågår. Under stenging er det skiltet omkjøring via fylkesveg 1536 Hadelandsvegen. På dagtid er veien åpen for trafikk, men med redusert hastighet og begrenset belysning.

Nytt utstyr i rustfritt stål

- Belysningen i Hagantunnelen på riksvei 4 er av eldre dato, og vi skifter den ut med moderne LED-belysning. Det gir bedre lys, lavere strømkostnader og mindre behov for vedlikehold, sier prosjektleder for elektro i Statens vegvesen Øst, Lars Magnar Allergodt.

Da tunnelen ble bygd i 2003 ble det hovedsakelig brukt vanlig stål i både kabelbruer, kabelbrubolter og lysarmaturer. Det fuktige miljøet har påvirket stålet som med tidens tann er blitt svekket av korrosjon. Det nye elektroutstyret vil sikre lang levetid, forklarer Allergodt.

Mesta AS utfører utbedringsarbeidet på oppdrag fra Statens vegvesen, og de vil jobbe kveld og natt når trafikken er lavest og færrest mulig trafikanter blir berørt.

Statens vegvesen oppfordrer tungbiltransportører som bruker riksvei 4 som gjennomkjøringsvei å heller kjøre E6 både om dagen og natta mens utbedringsarbeidene pågår. Det vil være enklere og mer effektivt for dem.

Powered by Labrador CMS