2023: AF Gruppen oppsummerer året. Dette er et illustrasjonsbilde fra et prosjekt i 2022.

Solid fra AF Gruppen – mer å gå på

AF Gruppen rapporterer om en solid avslutning på 2023.

Publisert Sist oppdatert

AF Gruppen hadde en omsetning i 4. kvartal på 8,378 milliarder kroner, og resultatet før skatt ble 292 millioner for kvartalet (resultatmargin på 3,5%). Samlet ordrereserve ved utgangen av kvartalet var nesten 42 milliarder kroner.

- I kvartalet leverer vi svært god lønnsomhet innen Anlegg og Energi og Miljø. Likevel er vi ikke fornøyd med samlet resultat i konsernet, verken for fjerde kvartal eller 2023. De svake resultatene i kvartalet skyldes betydelige nedskrivninger i prosjektporteføljen til Betonmast Boligbygg og i enhetene som tidligere var Betonmast Sverige, samt ytterligere nedjustering av prosjektestimatet på ett offshoreprosjekt. Det er positivt at vi har en robust ordrereserve med prosjekter som gir høy samfunnsnytte, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

- I kvartalet leverer vi solid marginforbedring innen virksomhetsområdet Bygg. Vi ser positive signaler i markedet, men den globale situasjonen skaper fortsatt usikkerhet, som vil kunne påvirke aktivitet og lønnsomhet det kommende året. Vi er godt posisjonert og har over tid bygget ledende kompetanse for å levere kostnadseffektive prosjekter med høy kvalitet og med omtanke for miljøet. Kombinert med god tilpasningsevne og gjennomføringskraft er vi godt rustet når markedet vender tilbake for alvor, sier Tøftum.

I en pressemelding skriver AF Gruppen at selskapet har en solid finansiell posisjon. Kontantstrøm fra driften ble MNOK 855 (-38) i 4. kvartal og MNOK 1552 (1460) for året. AF Gruppen hadde per 31. desember 2023 netto rentebærende gjeld på MNOK 641 (329). Resultat per aksje for 2023 ble NOK 3,73 (8,96). Styret foreslår et utbytte på NOK 3,50 (6,50) per aksje til utbetaling 1. halvår 2024.

Powered by Labrador CMS