Lonkings salgssjef i Europa, Simon Meng, har kommet til Norge for å besøke Wee.no og Jan Sigurd Bakken på Wees hovedkontor utenfor Haugesund.

Utvider samarbeidet med maskin-produsent

Skal levere større utvalg av gravemaskiner i Norge.

Utstyrsleverandøren Wee.no har signert en utvidet avtale med en av verdens største anleggsmaskinprodusenter, kinesiske Lonking Holdings Ltd. Wee.no skal levere gravemaskiner og elektriske trucker fra Lonking til det norske markedet.

Lonking Holdings Ltd. har 8000 ansatte og produserer årlig over 20.000 gravemaskiner og rundt 100.000 trucker. Wee.no har agenturet for Lonking i Norge og utvider nå samarbeidet, sier maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

- I tillegg til å øke sortimentet på proffgravere fra innstegsmodellen Lonking 6016 til større modeller på 2,5 og 3,5 tonn, slipper vi nå også motvektstrucker fra Lonking i Norge. Dette handler både om elektriske og dieseldrevne trucker, sier han.

- Lonking har 30 års erfaring med å utvikle anleggsmaskiner, og selv om de i hovedsak satser på store gravere for internasjonale entreprenører og gruveaktører, har de vist at de kan overføre «genene» fra sine store proffgravere og hjullastere ned i sine mindre maskiner. Det handler om alt fra valg av komponenter til service- og brukervennlighet, noe som er viktig når vi henvender oss til proffmarkedet, sier Bakken.

- Norden blir viktigere

I forbindelse med avtalen for det norske markedet er Lonkings salgssjef i Europa, Simon Meng, på besøk hos Wee.no i Tysvær utenfor Haugesund. Meng forteller at Norden blir et stadig viktigere marked for de store asiatiske maskinprodusenter.

Wee.no skal med den nye avtalen utvide Lonking-rangen til også å gjelde gravemaskiner mellom 2,5 og 3,5 tonn i Norge.

- Når regioner som Midtøsten, Afrika og Sør-Amerika krever maskiner fra 50 tonn og oppover, er Norden et marked for mer kompakte anleggsmaskiner. I land som Norge stilles det dessuten større krav til kvalitet i alle ledd, både med tanke på driftssikkerhet, førerkomfort, service og bærekraft, og dette er noe Lonking som produsent ønsker å imøtekomme, sier Simon Meng.

- Wee.no har god kjennskap til det kinesiske systemet og kulturen, har gode fasiliteter, stiller tydelige krav og tenker langsiktig. Vårt felles fokus på service og ettermarked gjør at vi nå sender teknikere fra Kina til Norge for å sørge for god support, sier Meng.

- Nå ser vi også frem imot å slippe våre nye elektriske trucker på det norske markedet.

Wee.no skal levere også levere elektriske trucker fra Lonking til det norske markedet.
Powered by Labrador CMS