Elektrisk drevet Scania-lastebil i tjeneste for Asko.
Elektrisk drevet Scania-lastebil i tjeneste for Asko.

Asko vant Næringslivets klimapris 2020

Asko ble torsdag tildelt Næringslivets klimapris. Prisen er et samarbeid mellom NHO, NTNU og Zero.

Publisert Sist oppdatert

Juryen sier i begrunnelsen at Asko viser vei og bereder grunn for at andre lettere skal kunne følge etter.

Asko er Norges største grossist og får prisen for innsatsen med å redusere klimagassutslipp fra sin virksomhet. Firmaet har 600 lastebiler på veiene, og er med det en svært viktig pådriver for innfasing av innovative løsninger og teknologiske nyvinninger.

- Asko har etablert dialog med flere andre aktører og viser stort pågangsmot og engasjement for å lykkes. Den samlede effekten av tiltakene Asko har gjennomført, vil være svært store i Norge, sier Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero.

- Gir ytterligere inspirasjon

Asko er tidlige brukere av utslippsfrie lastebiler. De har fått med seg Scania til å utvikle batteri-og hydrogen-elektriske alternativer til dieselbruken i vanlige lastebiler. På samme måte jobber de nå med utvikling av selvgående, elektriske transportferger for Oslofjorden.

Solcelle-paneler på taket på ett av Askos lageranlegg.
Solcelle-paneler på taket på ett av Askos lageranlegg.

Asko bruker også egen vindkraft for å bli selvforsynt med fornybar kraft, og bygger solcelleanlegg på taket til alle Askos distribusjonslager.

- Denne prisen gir alle oss i Asko en ytterligere inspirasjon til å stå på – og brøyte vei – for det grønne skiftet, sier Torbjørn Johannson, styreformann i Asko.

Den sjuende prisen

Næringslivets klimapris ble i år delt ut for sjuende gang.

Formålet med prisen, er å oppmuntre til klimavennlig innovasjon og nyskaping i norske bedrifter, samt gi oppmerksomhet til bedrifter som har skapt gode resultater og går foran i det grønne skiftet.

Powered by Labrador CMS