Dette ga bruksforbud

Kan føre til brann.

Publisert

Da Statens vegvesen, Utekontroll Vest C, holdt tungbilkontroll ved Håbakken kontrollstasjon i Lærdal (Vestland), stoppet de et 50 tonns vogntog og ga bruksforbud.

Grunnen var defekt eksosanlegg ved turbo.

- Dette er veldig brannfarlig, siden eksosen på dette punktet har en temperatur på flere hundre grader og blåses direkte mot glassfiber og plastskjermer ved forhjul, skriver Vegvesenet i en rapport etter kontrollen.

Feilen måtte repareres før videre kjøring.

Det ble også gitt et overlastgebyr på 3350 kroner til bileieren, og krav om omlasting.

1,5-gangen og merking

Til sammen hadde kontrollørene 135 tungbiler over kontrollplassen i kontrollen, og et overveldende flertall hadde alt på stell. Kun seks biler ble tatt ut til nærmere kontroll. Det ble gitt tre bruksforbud. I tillegg til nevnte vogntog, var dette:

Ett vogntog fikk bruksforbud fordi 1,5 gangen på vekten ikke var oppfylt. Det vil si at vekten på tilhengeren ikke kan være mer enn 1,5 ganger vekten på trekkvogna. På dette vogntoget veide trekkvogna 15.900 kg og påhengsvogna 24.700 kg. Det vil være farlig dersom tilhengeren er langt tyngre en trekkvogna, Da kan tilhengeren gjøre trekkvogna vanskelig å manøvrere, særlig på våt og glatt vei.

Ett vogntog som drev spesialtransport med lang og bred last, var ikke merket etter kravene. Vogntoget fikk bruksforbud inntil kravet til merking var oppfylt.

Powered by Labrador CMS