HISTORISK AVTALE: Til venstre er Sigurd Ramnefjell (prosjektleder AF Gruppen) og til høyre daglig leder Frank Vestveit i Gunnar Knutsen.
HISTORISK AVTALE: Til venstre er Sigurd Ramnefjell (prosjektleder AF Gruppen) og til høyre daglig leder Frank Vestveit i Gunnar Knutsen.

- Norges største massetransportkontrakt

NRC Group-eide Gunnar Knutsen har signert en historisk kontrakt med arbeidsfellesskapet JV AF Ghella.

Publisert Sist oppdatert

Grønne lastebiler sikret Norges største massetransport-kontrakt, melder NRC i en pressemelding etter at avtalen ble signert i sommer. Når Oslo kommune skal bygge nytt vannforsyningsanlegg, skal nemlig store deler av virksomheten skje med lastebiler som kjører på biogass.

Det er arbeidsfellesskapet mellom AF Gruppen og italienske Ghella (JV AF Ghella) som er ansvarlige for deler av utbyggingen av nytt vannforsyningsanlegg i Oslo kommune.

Nå er det klart at JV AF Ghella har valgt Gunnar Knutsen AS som massetransportør. Kontraktsverdien er på 423 millioner kroner, fordelt over de neste 4 årene, og blir med det den største massetransportkontrakten som er inngått i Norge noen gang, skriver NRC Group i en pressemelding.

- NRC Group viser med denne historisk store kontrakten at vi tar stadig nye steg for å utvikle det norske markedet. Vi skal levere høyt på kvalitet og lavt på utslipp sier Øystein Eide-Fredriksen, divisjonsdirektør for Miljø i NRC Group.

Et reelt grønt skifte

I kontraktene er miljøkravene vektet høyt, og Gunnar Knutsen AS skal altså levere massetransport med lastebiler drevet av biogass. Det sikrer at transporten blir klimanøytral.

- Vi er veldig stolte over å være det selskapet som ligger helt i tet på å ta i bruk ny miljøteknologi på våre lastebiler. Det viser at man kan lykkes med å omstille tungtransporten om det aktivt legges til rette for det, sier daglig leder i Gunnar Knutsen, Frank Vestveit.

Selskapet venter på 23 nye biogassbiler siste halvdel av 2022. Dermed vil Gunnar Knutsen ha 43 gassbiler innen 2023.

- Teknologien er fremdeles under utvikling, men i NRC Group har vi tatt de politiske signalene om et reelt grønt skifte på alvor. Derfor er vi allerede i gang. Vi er glade for at vi kan bidra til å realisere ny vannforsyning i Oslo med trygge og miljøvennlige lastebiler, sier Vestveit.

Viktig for miljøet

Denne kontraktinngåelsen betyr at 50% av bilparken i Gunnar Knutsen vil ha klimanøytralt CO2-avtrykk, men selskapet har som ambisjon å bytte ut hele bilparken, hvis det legges til rette for det.

- I Oslo pågår det, og er planlagt, mange store utbygginger. Det betyr også mye tungtransport på veiene. En klimanøytral bilpark vil ikke bare være en stor fordel for Oslos beboere, men også for miljøet, sier Vestveit.

For NRC Group, som selger bærekraftig infrastruktur, er dette en viktig milepæl.

- Ikke bare styrker vi vår posisjon i det grønne skiftet, men vi blir også en «first mover» innen grønn tungtransport, avslutter Frank.

Powered by Labrador CMS