VONDT TIL VERRE: Teknisk direktør i BIL, Tore Lillemork er oppgitt over behandlingstiden på tunge kjøretøy hos Statens vegvesen. Det har gått fra vondt til verre.
VONDT TIL VERRE: Teknisk direktør i BIL, Tore Lillemork er oppgitt over behandlingstiden på tunge kjøretøy hos Statens vegvesen. Det har gått fra vondt til verre.

Oppgitt over situasjonen

BLITT VERRE: - Vi føler vi har snakket for døve ører når vi har diskutert registreringssituasjonen med Statens vegvesen, sier Tore Lillemork, teknisk direktør i Bilimportørenes Landsforening (BIL).

Publisert

I BIL har de fulgt situasjonen etter innføringen av TS0 og TS1 tett. Innspillene fra deres medlemmer viser stor frustrasjon fra en samlet lastebilbransje.

- På tross av mange innspill har det ikke skjedd særlig mye i behandlingen av saker i TS0. SVV har ikke greid å snu, og de er ganske rigide på å følge det regimet de selv har innført, sier Tore Lillemork. Opplevelsen er at SVV i liten grad skjeler til hvordan tilsvarende prosesser løses i andre land.

BIL har kommet med flere konkrete innspill på å få ned saksbehandlingstiden på nyregistreringer. Et av forslagene er å droppe visning av standardiserte lastebiler. Dette mener BIL vil få ned ventetiden samtidig som det ikke går ut over trafikksikkerheten.

- Forhandlerne bør kunne gjøre registreringen selv i Autoreg. Dette gjøres for alle personbiler, hvoretter bilene blir formelt godkjent av Statens vegvesen, uten at noen der har sett bilene, så det kan ikke være tvingende nødvendig at SVV skal fysisk se kjøretøyene før de formelt blir godkjent. De er godkjente både for å ta PKK-kontroll og bygge biler. De har kunnskapen og burde vært vist den tilliten. Så får heller de som slurver og eventuelt jukser underlegges fulle dokumentasjonskrav, sier Tore Lillemork.

For mye

- Vi mener også at omfanget av dokumentasjon er veldig stort. Alt skal kunne dokumenteres, men det kan ikke være nødvendig å sende inn alle detaljer på standard biler, sier Lillemork.

På busser gjøres det seriegodkjenning på dokumentasjonen av like kjøretøy. På lastebil er visst ikke dette mulig. Hvorfor det er slik, er også BIL kritisk til.

Blitt verre

- Vi fikk en e-post 23. februar om midlertidig forlengede ventetider på forhåndsgodkjenning av dokumentasjon. Siden den gang har det bare blitt verre, og situasjonen er vedvarende utilfredsstillende, sier Tore Lillemork.

Også i fjor stengte SVV noen av sine kontrollhaller i sommerferien. Da skulle feriestengningene publiseres på SVVs hjemmeside, slik at forhandlerne kunne booke timer andre steder. Det viste seg at det var mye feil i den informasjonen som ble publisert.

Powered by Labrador CMS