Posten Norge selger Bring-selskap

Avtalen er signert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det Posten-eide selskapet Bring Frigo AB i Sverige selges til det tyskbaserte investeringsselskapet Aurelius.

Posten Norge AS og Aurelius har i dag signert avtale om salg av aksjene i Bring Frigo AB med underliggende selskaper til Aurelius. Salget forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet i Sverige.

Bring Frigo er, ifølge Posten Norge, markedsleder innen temperert logistikk i Sverige og driver et internasjonalt nettverk i Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Frankrike og Norge.

- Vi har et veldig positivt inntrykk av Bring Frigo

Bring Frigo AB

Bring Frigo AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontroller nettverk. Bring Frigo hadde i 2020 en omsetning på ca. 2,4 mrd. svenske kroner. Antall ansatte er ca. 900

Investeringsselskapet Aurelius ser store muligheter i Bring Frigo-konsernet fremover.

- Vi har et veldig positivt inntrykk av Bring Frigo og en grundig forståelse av det temperaturstyrte logistikkmarkedet. Vi er blitt imponert over ledelsen, de positive resultatene etter den nylig fullførte snuoperasjonen og de ambisiøse planene for selskapets fremtidige utvikling. Markedet for temperaturstyrt logistikk vokser, selv om virksomheten har blitt betydelig påvirket av covid-19-pandemien det siste året. Som en spesialisert investor, ser vi at Aurelius kan tilføre virksomheten stor verdi ved å bistå ledelsen i å håndtere eksisterende utfordringer og realisere fremtidig forbedringspotensial. Vi er glade for å ønske Bring Frigo velkommen til Aurelius-konsernet, sier Leif Lupp, administrerende direktør Aurelius Nordics

Transaksjonen gjennomføres av Aurelius Equity Opportunities SE & Co. KGaA og vil bli finansiert sammen med andre Aurelius-enheter som investerer sammen.

Skal forsterke markedsposisjonen

Bring Frigo AB mener Aurelius er godt posisjonert for å ta selskapet videre og forbedre- og utvikle virksomheten videre i et konkurranseintensivt marked.

- Vi tror Aurelius vil være en god eier som har bedre forutsetninger for å utvikle virksomheten videre, sier konserndirektør Thomas Tscherning, styreleder i Bring Frigo AB og konserndirektør i Posten-konsernet.

- Vi ser frem mot å fortsette og utvikle Bring Frigo som et sterkt spesialistselskap innen matlogistikk, og sammen med Aurelius realisere vår ambisiøse forretningsplan i den hensikt å møte våre kunders behov. Med nye utviklede tjenester for en bærekraftig verdikjede vil vi forsterke vår posisjon som den ledende aktøren i Norden, sier Peter Haveneth VD Bring Frigo AB.

Powered by Labrador CMS