ARBEID: Lik lønn for tilsvarende arbeid er nå et faktum hos Renault.

Renault i mål med likelønn 

LIKELØNN: Renault Group har kommet i mål med prosjekt likelønn to år før planlagt. 

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 2023 er gruppen stolt av å kunngjøre at den har nådd 0 % lønnsgap mellom kvinnelige og mannlige ansatte globalt, og overgikk sin ambisjon med to år. 

Renault Group har i flere år jobbet for å «nøytralisere» lønnsgapet mellom kjønn i alle land hvor gruppen er til stede, takket være en målrettet handlingsplan, spesielt under de årlige lønnsjusteringene. Ved å måle lønnsgapet basert på kjønn år etter år, er gapet blitt mindre år for år og nå har de ansatte, i gjennomsnitt, lik lønn for lignende stillinger, uavhengig av kjønn.

 – Vi tror at mangfoldighet er en styrke og en fordel, vi har implementert en proaktiv policy gjennom flere år med mål om å tilby en arbeidsplass fri for diskriminering, der alle føler seg integrert, respektert og verdsatt. Å nøytralisere lønnsgapet mellom kjønnene to år før vår ambisjon viser det sterke engasjementet fra Renault Group for å fremme kjønnslikestilling på arbeidsplassen, som er en av prioriteringene i vår strategi for mangfold og inkludering, forklarer François Roger, Chief People, Workplace, Organization Officer, Renault Group. 

I april 2021 opprettet Renault Group en avdeling for Mangfold og Inkludering innen Human Resources. Utfordringen: å arbeide for større mangfold av profiler for å forbedre våre ressurser og ytelse, samtidig som man fremmer inkludering innen teamene. Blant alle prioriteringene til avdelingen for Mangfold og Inkludering, utmerker kjønnslikestilling seg med ambisjonen om å bli en referansearbeidsgiver for kvinner. 

Ved utgangen av 2023 hadde Renault Group 35 % kvinnerepresentasjon i sine styringsorganer og 27 % i lederroller. Gruppen sikter mot å nå 30 % innen 2030, med et mål om kjønnslikestilling innen 2050.

Powered by Labrador CMS