Det blir stopp i Sany-importen for Hardnor AS, her ved daglig leder Bjørn Eldøy (t.h) og markedssjef Helge Sæbø. Foto: Bjørn Eilert Eriksen
Det blir stopp i Sany-importen for Hardnor AS, her ved daglig leder Bjørn Eldøy (t.h) og markedssjef Helge Sæbø. Foto: Bjørn Eilert Eriksen

Hardnor dropper Sany

Hardnor AS på Stord har vært 20 år i bransjen. – I brorparten av tiden har vi satset på gravemaskiner, men fra årsskiftet blir det forandring. Da opphører importen av kinesiske Sany, sier daglig leder Bjørn Eldøy.

Publisert

Hardnor startet som Sany-importør i 2008, men i de siste årene har selskapet dreid virksomheten over på andre områder

- Årsaken er at vi har opplevd en utvikling hvor marginene på Sanys gravemaskiner ble så sterkt presset at vi ble nødt til å ta importen opp til nærmere vurdering. Kvaliteten på Sanys gravemaskiner har alltid vært bra, og det har vært meget interessante og lærerike år. Kombinasjonen pressede marginer de siste årene samtidig med at nye modeller har latt vente på seg, førte imidlertid til at vi i samråd med Sany sentralt nå har valgt å avslutte samarbeidet, sier Eldøy.

- Hva med de maskinene som er ute i markedet?

- Selvsagt vil vi ta vare på våre eksisterende Sany-kunder, både når det gjelder service og deletilgang. Verkstedtjenester vil bli organisert som før, og service og reparasjoner er en sentral del av virksomheten vår. Som nevnt runder vi 20 år i bransjen i disse dager. I det meste av tiden har vi arbeidet med gravemaskiner, og ikke bare Sany som vi fikk agenturet på i 2008. Med gode og solide verkstedlokaler kan vi betjene det lokale maskinmarkedet.

- Hva med nye representasjoner?

- Selvfølgelig vil vi være åpne, og vi ser gjerne på mulighetene for ytterligere agenturer både på eksisterende og nye produktgrupper.

Det nye anlegget

I november 2014 flyttet Hardnor AS inn i sine nye lokaler ved E39 på Stord. Etter hvert er virksomheten dreid mer over fra gravemaskiner til salg av tilbehør og utstyr.

- Strategien vår er å konsentrere oss kun om kvalitetsmerker med en fornuftig prisstruktur. Velrenommerte og holdbare produkter er det kundene våre vil være best tjent med på lang sikt, sier Eldøy.

Kjente produktmerker

Hardnors representasjoner og agenturene omfatter i dag kjente produkter som SMP, KVX, GB slaghammere, ITR understell og demoleringutstyr fra Pladdet BV.

Spesielt fremhever Eldøy samarbeidet med SMP som kom i stand i forbindelse Hardnors patent på Hardlock hurtigfester.

- Vi ser med glede at SMP virkelig satser på produktet og har blant annet implementert det i sine rotortilter.

Selv om Sany-importen nå stopper, vil Hardnor forsette med salg og formidling av kjøp/salg av brukte gravemaskiner. Det samme er tilfelle med utleie av gravemaskiner og utstyr, og også videreføring av produksjonen av Hardnors egne HN skuffer.