Volvo med 55-tonns dumper

En av de største nyhetene Volvo har med seg til Bauma i april er den nye A60H.

Publisert Sist oppdatert

Bauma i april er den største og viktigste anleggsutstillingen i år, og Volvo CE satser stort – og tungt. Der vil Volvo lansere sin nye rammestyrte dumper på 55 tonn.

Dumperen får betegnelsen Volvo A60H, og i sin forhåndspresentasjon sier Volvo at det blir den største rammestyrte (ADH) i markedet. At 55-tonneren lanseres 50 år etter at den første dumperen, «Grus Kalle», kom til verden er bare rett og rimelig.

Volvo vs Bell

Volvo begrunner lanseringen med at markedet i økende grad etterspør dumpere som kan ta mer last, noe også konkurrenten Bell bekrefter når de lanserer sin 60-tonner på Bauma. Hvilken maskin som blir størst skal det bli interessant å se.

Likedan om Volvo presenterer en ADH i tradisjonell form, eller om de har valgt samme vei som Bell ved å gi bakenden preg av en dumptruckkasse.

A60H har en lastekapasitet på 55 tonn og blir ifølge Volvo den største rammestyrte dumperne i verden - så får vi se om Bell sin er større eller ikke. Maskinen har dermed en 40 prosent større kapasitet enn 40-tonneren A40H – og vil dermed gi svært god kostnadseffektivitet.

En rammestyrt dumper i denne klassen blir også et seriøst alternativ til store tipptrucker, med bedre stabilitet, fjæring og hastighet.

50 år

Volvo lanserte sin første rammestyrte dumper i 1966 og feirer dermed 50 år med rammestyrte dumpere i år. I 1966 ble «Grus-Kalle» - Volvo DR631 lansert med en kapasitet på 10 tonn.

A60H er en av minst 16 produktlanseringer for Volvo på Bauma. Det vil bli nye gravemaskiner, hjullastere, asfaltmaskiner, dumpere og valser – samt en helt ny form for kundeservice som skal forebedre driftstid, drivstofføkonomi og produktivitet.