Ritchie Bros. Auctioneers satser nå for fullt på å selge maskiner på nett med oppkjøpet av nettauksjonsgiganten Iron Planet. Bilde fra Ritchie Bros' store oppstillingsplass i Nederland.
Ritchie Bros. Auctioneers satser nå for fullt på å selge maskiner på nett med oppkjøpet av nettauksjonsgiganten Iron Planet. Bilde fra Ritchie Bros' store oppstillingsplass i Nederland.

Ritchie Bros. kjøper Ironplanet

Samtidig inngår verdens største auksjonshus for anleggsmaskiner en strategisk avtale med Caterpillar om å være produsentens foretrukne partner på å selge brukte Cat-maskiner på nett.

Publisert Sist oppdatert

Begge avtalene ble inngått 29. august, og med kjøpet og alliansen gjør Ritchie Bros. Auctioneers et kjempesteg inn i kjempebyks inn i nettsalg av brukte maskiner. Selskapet som startet med auksjoner i 1958 i Canada har vært nokså fraværende på nettsalg til nå, til tross for at det er verdens største på å selge brukte anleggsmaskiner på auksjon.

Ifølge Mining.com betaler Ritchie Bros. 758,5 millioner USD for Iron Planet.

Danner en auksjonskjempe

Auksjoneselskapene skal samkjøre salg av maskiner, utstyr og lastebiler til sine kunder på nett og på fysiske auksjoneplasser verden over.

- Dette er det logiske neste skrittet for Ritchie Bros, å bygge en plattform med flere salgskanaler med global rekkevidde og lange kunderelasjoner, sier adm. direktør Ravi Saligram i Ritchie Bros. Auctioneers.

Ironplanet er grunnlagt i 1999. Selskapet selger primært maskiner online med ukentlige nettauksjoner.

- Dette er en spennende dag for Ironplanet, våre kunder og eiere. At Ironplanet slår seg sammen med Ritchie Bros. vil gi den nye sammenslutningen flere salgskanaler. Ironplanets ledende rolle i maskinsalg via nett og Ritchie Bros. styrke på auksjoner «på plass», gir en sterk kombinasjon for våre kunder, sier styreleder og adm. direktør Gregory J. Owens i Ironplanet i en pressemelding.

Skal selge for Caterpillar

Når kjøpet av Ironplanet er gjennomført, skal Ritchie Bros. bli Caterpillars foretrukne partner for salg av brukte maskiner og utstyr på nett og «på plass». Ritchie Bros. vil dermed komplementere Caterpillars eksisterende forhandlernettverk over hele verden.

Ritchie Bros. skal etter planen hjelpe Caterpillar og selskapets forhandlere med «auksjonsplattformer», dataprogrammer og andre verdiskapende tjenester.

Den strategiske alliansen er også forventet å styrke Ritchie Bros. forhold til Caterpillars uavhengige forhandlere rundt om i verden ved å tilby et globalt marked via internett.

Ritchie Bros. vil også holde live «på plass»-auksjoner for Cat-forhandlere som en del av Cat Auction Service-merkevaren i tillegg til å selge maskinene fra sine egne auksjonsplasser.

- En sentral del av vår digitale strategi er å koble flere produkter i våre kunders flåter, slik at vi kan bidra til å forbedre produktiviteten øke sikkerheten og bærekraften, sier Rob Charter, konsernsjef med ansvar for Caterpillars kunde- og forhandlersupport.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS