Køen ved nordenden av Nordbytunnelen mandag 11. september klokken 9.15. Rødt er saktegående kø.

Vegvesenet ber folk skjerpe seg

Lange køer, bilister på kokepunktet og folk som rygger på E6 er blitt dagligdags ved arbeidene på Nordbytunnelen i Akershus. Nå har Statens vegvesen sendt ut en formanende pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Om ikke flere endrer reisemåte eller kjørerute, vil situasjonen i Nordbytunnelen forbli slik den nå er fram til starten av desember, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

- Vi forstår at folk blir frustrerte, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø. - Men vi henstiller på det sterkeste at folk følger trafikkreglene selv om det er kø. At bilister snur og kjører mot kjøreretningen setter liv i fare.

Kjøremønsteret i tunnelen hvor ett løp benyttes til å avvikle rushtrafikken er både en kapasitets- og sikkerhetsløsning.

- Da kan en eventuell ulykke eller stans i tunnelen løses raskere og sikrere, fremholder Karbø.

- Eneste mulige organisering

Kapasiteten i Nordbytunnelen vil være betydelig redusert og uendret frem til starten av desember.

Arbeidene i det stengte løpet er nødvendige for å få en sikrere og mer moderne tunnel. Aktivitetene frem mot første halvdel av desember innebærer blant annet sprengningsarbeid. 1350 kubikkmeter masse skal transporteres ut.

- Det er ikke mulig for Vegvesenet å organisere arbeidet i det stengte løpet på en annen måte. Selv om aktiviteten ikke er synlig for de som passerer, er det kontinuerlig aktivitet i det stengte løpet. Derfor må vi stenge tunnelløpet hele døgnet for trafikk, sier Karbøl.

Sikkerhet

I rehabiliteringsperioden utplasseres fast bergingsbil ved tunnelen, 18 timer i døgnet.

Vegvesenet har to uniformerte biler som patruljerer tunnelen kontinuerlig.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS