KONTROLL: Politiet gjennomfører kontroller på Varoddbrua i Kristiansand med jevne mellomrom. Foto Statens vegvesen
KONTROLL: Politiet gjennomfører kontroller på Varoddbrua i Kristiansand med jevne mellomrom. Foto Statens vegvesen

Åtte mistet lappen ved veiarbeid

Åtte personer ble fratatt førerkortet under en fartskontroll i vestgående retning på Varoddbrua i Kristiansand kommune 3. august.

Publisert Sist oppdatert

Det er for tiden anleggsarbeider på strekningen og fartsgrenser er redusert til 50 km/t. Det er en kjent problemstilling med bilister som ikke overholder fartsgrensen mens det utføres veiarbeider rett ved kjørebanen.

Politiet i Agder bekrefter at åtte førerkort ble beslaglagt på to og en halv time, og at bilisten som var aller hardest på høyrefoten ble målt i 83 km/t. AT.no får opplyst ved Agder politidistrikt at politiet ofte reagerer og utfører kontroller etter tips. Steder der det er fare for at ulykker kan skje, prioriteres fra Politiets side.

- Det er et problem med for høye hastigheter på strekninger der det drives veiarbeider, og vi er veldig glade for at Politiet stillet opp og har kontroller, sier Jannicke Nicolaisen i Statens vegvesen til AT.no.

Hun er byggeleder på deler av det omfattende prosjektet i Kristiansand kommune. I dag er det to bruer over Tofdalsfjorden i Kristiansand, men den gamle hengebrua fra 1956 skal rives. Det er PORR Norge Infrastructure som har fått kontrakten på ca. 542 millioner kroner med å bygge ny bro på E18. De to eksisterende bruene må benyttes for å blant annet heise ned betongelementer for å bygge den nye brua fra bunn, og derfor er fremkommeligheten redusert på de eksisterende bruene. Arbeidene vil pågå, med redusert fremkommelighet, i ca. to år. Den nye brua skal etter planen stå ferdig innen våren 2020.

Powered by Labrador CMS