Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

DAB i de fleste tunneler

Omtrent alle tunneler som hadde FM-nett, er nå utstyrt med DAB-sendere. I tillegg har flere tunneler som ikke hadde FM-nett, fått DAB-formidling, heter det i en melding fra Statens vegvesen.

Publisert Sist oppdatert

21. juni sluttet NRK å sende på FM-nettet i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland. 15. september slutter også andre kanaler som Radio Norge, P4 og de fleste lokalradioer sine sendinger på FM-nettet. Fra da er det bare DAB som gjelder for NRK-kanalene og de aller fleste lokalradioer.

- Selv om det er flere tunneler med DAB-system enn FM-nett, betyr ikke det at alle tunneler har utstyr til formidling av radiosignaler. Dekningen er likevel bedre, og enda bedre blir det etter hvert som en rekke tunneler blir opprustet, forteller Øyvind Haaland, seksjonsleder i Statens vegvesen, Region vest.

Hans huskeregel for DAB-dekning, er at tunneler som hadde FM-system nå også benytter DAB. Han understreker imidlertid at det er radiokanalene selv som velger hvilket sendesystem de skal ha.

På nettstedet radio.no kan man se dekningskart for DAB. Sendenettet for radiosignalene bygges, eies og driftes av Norkring. Statens vegvesens ansvar er signalformidlingen i veitunnelene.