Daglig leder Magnar Kristiansen i Leif Grimsrud AS (t.v.) og konserndirektør Gorm Frimannslund i Bane Nor.
Daglig leder Magnar Kristiansen i Leif Grimsrud AS (t.v.) og konserndirektør Gorm Frimannslund i Bane Nor.

Kvartmilliard-kontrakt til Leif Grimsrud

Bane Nor har gitt Veidekkes datterselskap, Leif Grimsrud AS, oppdraget med forberedende arbeider for jernbaneprosjektet Sandbukta-Moss-Såstad i Østfold.

Publisert Sist oppdatert

Oppdraget omfatter deler av de forberedende arbeidene som må gjennomføres før en totalentreprenør kan starte opp i 2019. Arbeidene starter ved Moss stasjon og ved Sandbukta nord for byen i løpet av august 2017, og skal etter planen pågå frem til høsten 2019.

- Avtalen med Leif Grimsrud AS er av stor betydning for klargjøringen før hovedarbeidene starter i 2019. Vi er fornøyde med å få denne kontrakten på plass, sier konserndirektør Gorm Frimannslund i Bane Nor i en pressemelding.

- Dette er en viktig kontrakt for Leif Grimsrud, og vi takker for tilliten vi er vist av Bane Nor. Vi er i ferd med å styrke oss i Mosseområdet, og dette gir jo en veldig god start på denne satsingen, sier daglig leder Magnar Kristiansen i Leif Grimsrud i meldingen.

Kontrakten er verdt 265 millioner kroner. Den går inn i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal.

Leif Grimsrud er en maskinentreprenør i Østfold etablert i 1957. I 2015 kjøpte Veidekke 80 % av aksjene i selskapet. Hovedkontoret ligger i Halden med avdelingskontorer i Spydeberg, Hvaler og Strømstad. Leif Grimsrud har i dag fire avdelinger (utemiljø, kystmiljø, jernbane og anlegg), 240 ansatte (30 av disse i Sverige) og en omsetning totalt på 650 millioner kroner (2016).