Hvert år inviterer Volvo Maskin elever til besøk ved Volvos anlegg i Sverige. Så også i 2017, der denne fornøyde gjengen stilte opp for fotografering.
Hvert år inviterer Volvo Maskin elever til besøk ved Volvos anlegg i Sverige. Så også i 2017, der denne fornøyde gjengen stilte opp for fotografering.

De beste fikk Volvo-tur

Norges beste elever innen anleggsteknikk og arbeidsmaskiner fikk tur til Sverige, der en omfattende «maskinreise» sto på programmet.

Publisert Sist oppdatert

Også i år inviterte Volvo Maskin beste elev på VG2 anleggsteknikk og beste elev på VG2 arbeidsmaskiner, fra landslinjeskolene, til en tur til Eskilstuna og Volvo Customer Center.

Den føyer seg inn i en årelang tradisjon, der Volvo Maskin vil hedre elever som har utmerket seg positivt i siste skoleår.

- «Bestemann» står for fall

Karakterer og fravær er selvfølgelig viktige elementer i utvelgelsen, men her må elevene ha full pakke for å nå frem. Egenskaper som ansvarsbevissthet, samarbeid, initiativ og faglig utvikling, veier vel så tungt. Så kortversjonen er at dette må være «drømmelærlingene for bransjen», .

Elevene ble ledsaget på turen av Knut Sollesnes fra Volvo Maskin, som var vertskap for turen. Henning Olsen, avdelingsleder Solør vgs og landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg var også med. Sigurd Bjellerås, fra Sam Eyde vgs, var med som sjåfør.

- Det som var spesielt hyggelig i år, var at det to av skolene hadde jenter som besteelev på anleggsteknikk. Så begrepet «bestemann» står for fall. Her har gutta fått konkurranse, sier Sjøberg.

Munktell, maskinprøving og «harryhandel»

Etter å ha samlet de fleste elevene på Gardermoen, og plukket opp noen i Kongsvinger, startet turen mot Eskilstuna og overnatting på hotell Bolinder. Vanligvis legges det inn besøk på hjullasterfabrikken i Arvika på turen bortover, men i år falt det på Sveriges nasjonaldag, så første dag ble en ren transportdag.

Dag to startet med omvisning på Munktellmuseet i Eskilstuna, og videre til lunch på Volvo Customer senter. Etter lunchen ble det maskinshow med etterfølgende produktpresentasjon og, ikke minst, prøving av maskiner.

- Vi hadde hele området for oss selv, og fikk prøve både hjullastere, gravemaskiner og dumpere i alle størrelser. Det var en fornøyd gjeng som gikk på bussen for å kjøre tilbake til Arvika for siste overnatting, sier Sjøberg.

Etter frokost på hotellet, var det tur til hjullasterfabrikken for omvisning. Charlottenberg er obligatorisk stoppested, for en kort «harrystopp», på veien tilbake til Gardermoen. Det var en fornøyd gjeng som takket for seg før de gikk til innsjekk og siste etappe hjem.

- Skolene takker for initiativet fra Volvo Maskin, som er et viktig bidrag i forhold til rekruttering til bransjen, sier landslinjekoordinatoren.