Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsmann og nestleder i Stortingets transportkomité, Eirik Sivertsen, mener at samferdselsutfordringene krever en mer tydelig politisk ledelse.

– Regjeringen mangler retningssans

- Dagens regjering er ikke i stand til å peke ut hverken retning eller strategi. Hovedutfordringene i samferdselsutfordringene krever tydelig politisk ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det sier Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsmann og nestleder i Stortingets transportkomité, Eirik Sivertsen til AT.no.

En annerledes transportpolitikk

Sivertsen vil det annerledes enn regjeringen. Blant annet forventer han effektivisering til mange milliarder kroner med blant annet å droppe refusjon av bompenger. Det vil, ifølge Sivertsen gi mange milliarder kroner i frie midler. I tillegg vil han bevilge seks milliarder kroner mer enn regjeringen.

Ved behandlingen av Nasjonal transportplan 2018-2029 nylig hadde Arbeiderpartiet fire hovedprioriteringer: Klima, fremkommelighet, kollektiv og at miljø henger tett sammen i byområdene.

Bredbånd, kyst og klima

Aps samferdselspolitiske talsmann mener også at god digital infrastruktur er blitt minst like viktig som veier, jernbane og annen grunnleggende infrastruktur.

- Det må være digitale muligheter for innbyggere og næringsliv over hele landet. Arbeiderpartiet setter derfor av mer midler til utbygging av høykapasitets internettilgang der det ikke er grunnlag for kommersiell utbygging, sier Sivertsen som mener at det må tas et langt kraftigere grep om kostnadsutviklingen, ikke minst med tanke på reduserte kostnader i med infrastrukturbyggingen.

Ifølge Sivertsen vil Ap den økte rammen til blant annet moderne bredbåndsatsing til distriktene.

- For Arbeiderpartiet handler samferdselspolitikken om å sikre økt fremkommelighet, bedre sikkerhet og redusere klimaeffektene. Det må gjelde over hele landet, forteller Sivertsen.

Vises på bunnlinjen

- For næringslivet vil økt fremkommelighet vises direkte på bunnlinjen. Derfor vil Ap prioritere byområdene sterkere, sier transportpolitikeren.

Han viser til at alle offentlige veier i Norge skal være trygge. Skred og potensiell fare for alvorlige hendelser i tunneler skaper utrygghet og forsinkelser for næringslivet over hele landet.

- Takten i arbeidet med tryggere veier må opp, uavhengig av hvem som eier dem. fremhever Sivertsen.

- Havet er grunnlaget

- Havet er grunnlaget for Norge som nasjon, og også for fremtidens verdiskaping. Det skal skapes nye lønnsomme arbeidsplasser i eksisterende og nye havnæringer. Da må vi investere i infrastruktur som gjør det mulig å høste av havet og at vi fortsatt skal være en verdensledende maritim nasjon. Derfor prioriterer vi havner, kyst og farledstiltak.

Powered by Labrador CMS