GLEDENS DAG: Stemningen var god på den offisielle åpningen av rubin-prosjektet på Grønland, 11. mai 2017. Fra venstre: Gunnar Moe (styreleder Greenland Ruby), Magnus Kibsgaard (direktør Greenland Ruby), Benn Eidissen (investor) og Frode Nilsen (LNS-eier).

- Mulighetene om vi lykkes er enorme

AAPPALUTTOQ (AT.no): Forretningsmannen Benn Eidissen hadde ikke peiling på gruvedrift eller edelsteiner, men klarte ikke å si nei til å investere i LNS' rubinprosjekt på Grønland da spørsmålet kom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Eidissen gikk sammen med partnerne Kristian Adolfsen, Roger Adolfsen og Even Carlsen inn med ca. 50 millioner kroner da LNS trengte finansiering for å blåse liv i rubinprosjektet på Grønland.

Eidissen sitter også i styret for Greenland Ruby som har lisensen til uttak av rubinene.

- Enorme muligheter

- Jeg kjenner Frode og Malvin Nilsen godt fra tidligere, og hadde det ikke vært for dem, ville jeg aldri gått inn i dette. Etter å ha vært her og sett anlegget og gruva, har jeg virkelig trua på at dette skal lykkes. Og lykkes vi med dette, er mulighetene enorme, sier Eidissen.

LNS-sjef Frode Nilsen anslår at LNS har «svidd av» rundt 300 millioner korner for å starte utvinning av rubiner på Grønland. Han sier investeringene fra de fire forretningsmennene, har vært avgjørende for å ta siste steg til oppstart.

Erkjenner risiko

Eidissen og LNS har samarbeidet også tidligere fra tiden Eidissen var styreleder i Bodø/Glimt og fikk den nordnorske entreprenøren med som sponsor for klubben.

- Vi begynte så vidt å snakke om rubiner i september 2015 da Frode og Malvin var invitert til selskap for å markere 25 år for selskapet mitt Eidissen Consult, sier Eidissen.

Han tok deretter kontakt med de tre andre forretningsmennene som han også har andre prosjekter sammen med, og det endte altså med at de ble rubinjegere.

- Vi visste at dette var risikofylt, men vi gikk ikke inn med mer enn vi kan tåle å tape. At myndighetene på Grønland også er med på dette, er meget viktig og viser hvor viktig samspill er i forretningsverdenen, sier Eidissen.

- Når forventer dere å se at penger kommer inn?

- Det er sannsynlig at det skjer i 2018, sier Eidissen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS