Stig Ingar Evje har militær bakgrunn og er vant til å bevege seg i terrenget og oppholde seg utendørs over lengre tidsrom.
Stig Ingar Evje har militær bakgrunn og er vant til å bevege seg i terrenget og oppholde seg utendørs over lengre tidsrom.

- Har militær trening fra Spåtind

Janne og Tone Evje, søstre av Stig Ingar Evje, opplyser at broren har en sterk tilknytning til Spåtind-området. Nå er de selv på Spåtind, og har snakket med politiet og vitner.

Publisert Sist oppdatert

- Vår bror har god kjennskap til området fra sin tid i Forsvaret. Det styrker de fire vitneobservasjonene som er gjort i nærheten av hotellet på Spåtind. Vi har snakket med en av dem som mener å ha sett Stig Ingar. Denne samtalen styrket vår tro på at broren vår er i live, sier Janne Evje til Hamar Arbeiderblad.

Vitner har observert det som kan være Stig Ingar Evje ved Spåtind, noen kilometer vest for Lillehammer i Oppland, 14. mai, 23. mai, 1. juni og 3. juni.

FN-tjeneste

Evje har tjenestegjort for FN i Bosnia og har trening i å overleve lenge i naturen. ABC Nyheter opplyser at han la igjen mobiltelefon og lommebok på hytta ved Sjusjøen før han forsvant 3. mai. Dermed er det ikke mulig å oppspore ham via elektroniske spor.

Politiet bekrefter overfor ABC Nyheter at Evje var sliten og sykmeldt én uke rett før han forsvant.

Politiets pressemelding

Adm. direktør i Implenia Norge AS, Stig Ingar Evje (født i 1972) har vært savnet siden han forlot  hytta på Natrudstilen på Sjusjøen kl. 05.45, 3. mai.

Torsdag 18. mai gikk politiet ut med en pressemelding der det sto:

«I samråd med familien går vi ut med mer opplysninger om savnede, Stig Ingar Evje. Han har militærbakgrunn og er vant til å bevege seg i terrenget og oppholde seg utendørs over lengre tidsrom. Vi, og familien, kan derfor ikke utelukke at Stig Ingar kan være i en forvirret sinnstilstand hvor han ikke kan gjøre rede for seg eller opptrer rasjonelt.»

Videre står det i meldingen:

«Han er i god fysisk form og kan ha beveget seg over lange avstander. Politiet ber om fortsatt hjelp fra publikum, slik at vi kan få inn mer opplysninger om savnede. Da stig Ingar forsvant var han ikledd mørkgrå vindstopper-jakke, svart friluftbukse og fjellsko/vintersko. Evje er 170 cm. Han kan ha en del mer skjeggvekst enn det som er vist på vedlagte bilder.»

«Har du sett savnede Stig Ingar eller har informasjon - ta kontakt med lokalt politi på tlf 02 800.»