Stig Ingar Evje har militær bakgrunn og er vant til å bevege seg i terrenget og oppholde seg utendørs over lengre tidsrom.
Stig Ingar Evje har militær bakgrunn og er vant til å bevege seg i terrenget og oppholde seg utendørs over lengre tidsrom.

Mann løper til skogs når han ser folk

Det er gjort flere observasjoner av en mann som ligner Stig Ingar Evje i i Spåtind-området i Nordre Land kommune. Når mannen oppdager at noen ser ham, løper han vekk fra personene.

Publisert Sist oppdatert

- Felles for observasjonene, er at mannen som er blitt observert har hoppet ut av veien når han ser folk og løpt til skogs. Det er en merkelig fremtreden og det er derfor folk har tatt kontakt med politiet. Det er vanskelig å gjøre søk i Spåtind-området, spesielt etter en person som eventuelt ikke vil bli funnet, sier politiførstebetjent Roar Ødegård til VG.

Han opplyser videre at det er viktig at personer som gjør observasjoner ringer 02800 med en gang, siden den observerte mannen beveger seg raskt i terrenget. Han oppfordrer også til å følge personen de tror kan være Evje fra avstand fram til politiet kommer.

Militær bakgrunn

Adm. direktør i Implenia Norge AS, Stig Ingar Evje (født i 1972) har vært savnet siden han forlot  hytta på Natrudstilen på Sjusjøen kl. 05.45, 3. mai.

Torsdag 18. mai gikk politiet ut med en pressemelding der det sto:

«I samråd med familien går vi ut med mer opplysninger om savnede, Stig Ingar Evje. Han har militærbakgrunn og er vant til å bevege seg i terrenget og oppholde seg utendørs over lengre tidsrom. Vi, og familien, kan derfor ikke utelukke at Stig Ingar kan være i en forvirret sinnstilstand hvor han ikke kan gjøre rede for seg eller opptrer rasjonelt.»

Videre står det i meldingen:

«Han er i god fysisk form og kan ha beveget seg over lange avstander. Politiet ber om fortsatt hjelp fra publikum, slik at vi kan få inn mer opplysninger om savnede. Da stig Ingar forsvant var han ikledd mørkgrå vindstopper-jakke, svart friluftbukse og fjellsko/vintersko. Evje er 170 cm. Han kan ha en del mer skjeggvekst enn det som er vist på vedlagte bilder.»

«Har du sett savnede Stig Ingar eller har informasjon - ta kontakt med lokalt politi på tlf 02 800.»

STILLING LEDIG: