Maskiner fra Deere og Wirtgen kompletterer hverandre som vist i denne illustrasjonen.
Maskiner fra Deere og Wirtgen kompletterer hverandre som vist i denne illustrasjonen.

Deere kjøper Wirtgen Group

I Wirtgen-systemet finner vi freser (Wirtgen), knusere (Kleemann), Vögele (asfaltutleggere), Hamm (valser), Ciber (asfaltmiksere og utleggere), og Benninghoven (asfaltverk).

Publisert Sist oppdatert

Deere & Company har signert en avtale om å kjøpe Wirtgen Group. Kjøpesummener er oppgitt til 4357 mill. euro. Den totale verdien i handelen skal være ca. 4,6 milliarder euro når netto gjeld og annet er regnet inn.

Wirtgen Group hadde en omsetning på 2,6 milliarder euro i 2016.

Skal være verdensledende

Deere ønsker å bli verdensledende innen veibygging med oppkjøpet av Wirtgen Group som har hovedkontor i Tyskland.

- Oppkjøpet av Wirtgen-konsernet samsvarer med vår langsiktige strategi for å utvide John Deers globale vekst innen både landbruk og anlegg, sier Samuel R. Allen, styreformann og administrerende direktør i Deere & Company.

- Wirtgens flotte omdømme, sterke kunderelasjoner og økonomiske ytelse, er attraktive når vi utvider rekkevidden av John Deeres anleggsutstyr til flere kunder, markeder og land.

Salg i hundre land

I en nyhetsmelding fra Deere, sier adm. direktør i Wirtgen, Stefan Wirtgen:

- Wirtgen-konsernet har en arv av teknologi og innovasjon med markedsledende produkter og et sterkt fokus på kunden. Når vi så fremover, ønsket vi Deere som kjøper på grunn av vår respekt for organisasjonen. Vi har full trygghet om at Deere er dedikert til å videreføre Wirtgen-konsernets suksess og ansatte i hele verden.

Wirtgen Group har ca. 8000 ansatte og selger produkter i over 100 land.

Kjøpet forutsetter godkjennelse av styret i Deere & Company. Det er forventet at transaksjonen skjer første kvartal 2018.