MGF: - Solfilm er ikke godkjent

- Ettermontert solskjermingsfilm vil fortsatt bli definert som 2-er feil/mangel ved sakkyndig kontroll av masseforflytningsmaskiner, skriver fagsjef Njål Hagen i Maskingrossistenes Forening (MGF) i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Det er Anleggsmaskinen.no som melder dette 10. mai 2017.

I januar 2016 sendte MGF ut en pressemelding der det ble slått fast at «Maskiner som omfattes av Maskinforskriften og som har ettermontert solskjermingsfilm, er ikke godkjent for bruk i Norge.»

Da det var en del uklarheter og uenigheter i anleggsbransjen om dette, sendte AT.no en forespørsel til Arbeidstilsynet Midt-Norge, som administrerer Maskinforskriften. De tok betenkningstid frem til mars 2017. Da ble det klart at det ikke finnes noe generelt absolutt forbud mot ettermontert solskjermingsfilm på anleggsmaskiner.

Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle opp mot sikkerheten på arbeidsplassen.

Nå i mai 2017 går MGF ut og oppfordrer de sakkyyndige maskinkontrollørene til ikke å godkjenne ettermontert solskjermingsfilm på maskiner omfattet av Maskinforskriften.

- Selv om det er blitt uttalt at det ikke er noe absolutt forbud mot ettermontert solskjermingsfilm, betyr det ikke nødvendigvis at det er lovlig. Sikkerheten på arbeidsplassen kommer i første rekke, sier fagsjef Njål Hagen i Maskingrossistenes forening til Anleggsmaskinen.no.

AT.no har kontaktet Arbeidstilsynet for en kommentar til oppfordringen fra MGF til sakkyndige om å underkjenne maskiner med ettermontert solskjerningsfilm.

Powered by Labrador CMS