Preem kjøper bulkvirksomheten till YX-Norge

Det svenske drivstoffselskapet Preem kjøper YX-Norges bulkvirksomhet i Norge. Avtalen omfatter drivstoff volum på ca. 200.000 kbm.

Publisert Sist oppdatert

Preem fordobler dermed sitt totale salgsvolum i Norge til cirka 400.000 kbm pr. år. Oppkjøpet består også av 600 kunder der ca. 15 er forhandlere.

Gjennom oppkjøpet kan Preem håndtere landsdekkende leveranser i Norge, og selskapet intensiverer nå virksomheten rettet mot forhandlere og tung transport på det norske markedet.

Preem Evolution Diesel

- Norge står ovenfor et grønt drivstoffskifte, og Preem vil være en ledende aktør i omstillingen mot et mer bærekraftig samfunn i Norge. Vår styrke som er å produsere og distribuere fornybart drivstoff kommer til å gi oss gode muligheter til å lykkes i Norge, sier konsernsjef Petter Holland i Preem.

Preem kommer til å tilby to bærekraftige produkter under eget varemerke på det norske markedet; Preem Evolution Diesel med ca. 20% fornybart innhold i 2017 og HVO 100.

Vekstambisjoner

- YX Norge har et godt kortsamarbeid med Preem fra før, og vi markedsfører og selger Preem Evolution Diesel i Norge. Det er nå logisk for oss å overlate videreutviklingen av vår bulkvirksomhet til Sveriges største drivstoffselskap, med vekstambisjoner i Norge. YX-Norge skal være den beste samarbeidspartneren for bensinforhandlere som eier og driver sin stasjon selv, og dette salget er et ledd i å ytterligere styrke vårt fokus på vår forretningside, sier Thor Kristian Korsvold, daglig leder i YX-Norge AS.

For store forretningskunder med virksomheter både i Norge og Sverige betyr oppkjøpet at de nå kan kjøpe drivstoff direkte fra Preem i begge land. Preem har fra høsten 2016 hatt et kort- og drivstoffsamarbeid med YX-Norge.