Salgssjef for Ramirent i Oslo og Akershus, Amund Havig, er førnøyd med alt de fikk til i løpet av to dager i Hovinmoen grustak i Akershus. Det ble både åpen dag for publikum og bildetaging av produkter til ny katalog – blant annet.
Salgssjef for Ramirent i Oslo og Akershus, Amund Havig, er førnøyd med alt de fikk til i løpet av to dager i Hovinmoen grustak i Akershus. Det ble både åpen dag for publikum og bildetaging av produkter til ny katalog – blant annet.

Skulle lage katalog – slo til med anleggsdag

HOVINMOEN (AT.no): Ramirent holdt «åpent grustak» på Hovinmoen, Akershus, i slutten av mars. Besøkende kunne prøve maskiner og utstyr fra Ramirents leverandører og se siste nytt.

Publisert Sist oppdatert

- Det begynte med at vi skulle lage en ny katalog og video av utvalget vi tilbyr for utleie. Når vi likevel hadde mye samlet på ett sted og ekspertise på plass fra våre leverandører, utvidet vi med en anleggsdag åpen for alle, sier salgssjef for Ramirent i Oslo og Akershus, Amund Havig til AT.no.

En drøy måned etter at ideen om en åpen dag kom på bordet, ble dagen avholdt.

- Det har ikke vært noe problem å få med leverandørene våre på dette opplegget. Det skal de ha ros for, sier Havig.

Det var mulig å prøve alt fra fliskutting av trevirke til en luftetur i lift, og testing av håndholdte maskiner.

Og siden man var i Hovinmoen grustak, var det selvfølgelig muligheter for å laste løsmasser. Volvo Maskin hadde også med seg en maskinfører-simulator.

Viste prototype på barriere

Ramirent hadde med rykende ferske nyheter fra datterselskapet Safety Solutions Jonsereds AB til grustaket; blant annet den nye trafikkbarrieren Safepass.

- Den er så ny at vi fikk låne prototypen fra Sverige for å vise nyheten, sier produktleder i Ramirent Norge, Bjørn Dyngeland.

Produktleder i Ramirent Norge, Bjørn Dyngeland, viste siste nytt, trafikkbarrieren Safepass, på Hovinmoen. Den har et låsesystem som er bolteløst.
Produktleder i Ramirent Norge, Bjørn Dyngeland, viste siste nytt, trafikkbarrieren Safepass, på Hovinmoen. Den har et låsesystem som er bolteløst.

Den er utviklet for å løse en rekke utfordringer: Under montering gjør det selvlåsende systemet at man ikke trenger å styre elementet på plass, noe som forebygger fare for klemskader. Integrert i elementet er det løsning for å løfte med truck, stropp/slings eller løftesaks.

«Servicekanalen» i toppen av elementene, som Ramirent omtaler som unik, kan brukes til kabler eller til å feste skilt, gjerder og støyskjermer. Dette gjøres med en tilpasset adapter. Ifølge Ramirent er gjerdene konstruert slik at det ikke stikker ut noe som kan påføre gående- syklende eller kjørende skade.

Som barrieren, leveres gjerdene i godt synlige farger og kan og leveres med langsgående LED-Lys for økt synlighet.

Det er drenering under barrieren, slik av det ikke dannes vanndammer inntil den. Løsningen her er utformet slik att denne også benyttes når elementene skal transporteres og lagres i høyden. Funksjonen låser disse elementene sammen, og man trenger dermed ikke strø under elementer.

Fartsdemper for syklister

Et annet selvutviklet produkt som ble vist, var fartsdempere beregnet for syklende. Dette kan være et livsviktig produkt i områder der syklister kommer i stor fart inn i områder der det pågår arbeid på fortau og langs vei. Med syklende, fotgjengere og anleggstrafikk i samme område, skapes et uoversiktlig trafikkbilde der lav fart er nødvendig.

Denne nye matten skal dempe farten effektivt på en sikkert måte. Materialene den er laget av er sklisikre, tunge og kan festes til underlaget.

Flere mål med arrangementet

Målet med arrangementet var tredelt. På dag én ble det tatt produktbilder og filmet til nytt markedsføringsmateriell. Dag to kunne besøkende lære mer om produktene Ramirent leier ut. Det var også et poeng at Ramirents ansatte fikk lære produktene bedre å kjenne i praksis.

- Nå skal vi ta en evaluering på alt vi har fått til i løpet av disse to dagene, sier Havig som ikke ser bort fra at dette kan bli gjentatt ved senere anledninger.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS