Denne muntre gjengen åpnet ny stor Felleskjøpet-butikk på Kløfta. Fra venstre: Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri, Eivind Torkildsen, direktør detaljhandel i Felleskjøpet Agri, butikksjef Bjørn Larshus og assisterende butikksjef Kristine Stumberg på Felleskjøpet Stormarked og Landbrukssenter på Kløfta.
Denne muntre gjengen åpnet ny stor Felleskjøpet-butikk på Kløfta. Fra venstre: Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri, Eivind Torkildsen, direktør detaljhandel i Felleskjøpet Agri, butikksjef Bjørn Larshus og assisterende butikksjef Kristine Stumberg på Felleskjøpet Stormarked og Landbrukssenter på Kløfta.

Felleskjøpet utvider – og solgte 50 Cat-maskiner

KLØFTA (AT.no): Felleskjøpet Agri SA har reåpnet fem butikker i Norge. Den største, Felleskjøpet Stormarked og Landbrukssenter på Kløfta, Akershus, øker gulvarealet med 1600 kvadratmeter.

Publisert Sist oppdatert

Da AT.no var på pressevisning 15. mars, dagen før reåpningen, var det liten tvil om at Felleskjøpet fortsatt satser mest på sine hovedområder; Landbruk og forbruker. Likevel har samvirket et så gigantisk distribusjonsnettverk i Norge, at de selger mange anleggsmaskiner også uten at dette er et hovedområde.

Felleskjøpet inngikk en avtale med Pon Equipment 14. januar 2016 om å selge Cat-maskiner. Avtalen gjelder hjullastere under ti tonn og gravemaskiner på inntil åtte tonn. I tillegg kommer teleskoplastere, kompaktlastere og utstyr til disse maskinene som også er tilgjengelige i Felleskjøpets sortiment.

Felleskjøpet startet salget av Cat-maskiner 1. mars 2016.

- Vi solgte 50 nye Cat i 2016, pluss enkelte brukte maskiner. I tillegg sluttsolgte vi oss for Yuchai-maskiner, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

Satser på «Park og anlegg»

Torsdag 16. mars reåpnet Felleskjøpet Stormarked og Landbrukssenter på Kløfta som virksomhetens hittil største avdeling i Norge. De andre reåpningene er i Hønefoss, Ålesund, Åndalsnes og Elnesvågen.

Den nye «storstua» på Kløfta gir rom for alt fra planter, sko og utstyr til hund og katt - til et innendørs utstillingsområde for landbruks og anleggsmaskiner.

Felleskjøpet har tidligere innfusjonert datterselskapet Reinhardt Maskin AS på Skjetten i Felleskjøpet Agri i kategorien «Park og anlegg» som kommer i tillegg til «Landbruk og maskin» og «Forbruker og fritid».

Virksomheten er flyttet fra Skjetten og er en del av det nye store lager og verksted-anlegget (2000 kvadratmeter) på Kløfta. Det blir et «Park og anlegg»-demoområde utenfor det nye bygget, der anleggsgartnere kan prøve maskiner.

Nytt butikkonsept

Felleskjøpet Agri kan vise til solid vekst i både kundebesøk og resultat de siste fem årene. Antallet forbrukere som legger turen innom Felleskjøpet både fysisk og digitalt øker, noe som gjenspeiler seg i satsingen som nå gjøres.

- Alle butikkene som reåpnet 16. mars dagen har et nytt butikkonsept med ny planløsning og oversiktlig vareplassering. Vi moderniserer og legger til rette for nye kundebehov. Felleskjøpet har unik erfaring og kompetanse innenfor alt fra såfrø, utstyr og fôr til kjæledyr og gjerdestolper, til små og store maskiner og utstyr til gårdsdrift og stell av hage og skog. Dette ønsker vi å dele med alle våre kunder. Det skal føles trygt, riktig og effektivt å handle hos oss, sier Eivind Torkildsen, direktør detaljhandel i Felleskjøpet Agri.