Nyhet: Trimble Earthworks for Android-system

Trimble har presentert den neste generasjonen maskinstyring for gravemaskiner og dozere.

Publisert Sist oppdatert

Trimble kunngjorde onsdag 1. mars Trimble Earthworks for gravemaskiner og Trimble Earthworks for dozere.

Trimble Earthworks forandrer maskinstyringen med bransjens første integrerte 3D-automatikk som kan monteres på gravemaskiner etter levering, og en ny dozerkonfigurasjon som går ut på at mottakerne er flyttet fra skjæret til førerhyttens tak. Bygget opp på en ny plattform, skal den nye teknologien gi brukerne en ny og intuitiv programvare som kjører på Android operativsystem.

- Trimble er en pionér når det kommer til maskinstyring. Nå tar Trimble Earthworks maskinstyring til neste nivå, med en plattform som fornyer maskinstyringsteknologien, noe som gjør den enkelt å bruke og lære, og mer tilgjengelig for mange forskjellige typer entreprenører, sier Scott Crozier, markedsdirektør for Trimble Civil Engineering and Construction, i en pressemelding.

Det blir vist «live» demonstrasjoner av Trimble Earthworks for både gravemaskiner og dozere på Conexpo 2017 i Las Vegas i mars, en av de største internasjonale messene for industrien.

Kjøres på Android-systemet

Appen Trimble Earthworks kjøres på operativsystemet Android, og kan brukes på den nye 10-tommers (25,7 cm) Trimble TD520-berøringsskjermen. Earthworks-programmet ble laget etter tilbakemeldinger fra brukere og operatører av bygg- og anleggsteknologi rundt om i verden, som har resultert i et grensesnitt som skal være optimalisert for produktivitet.

Fargerik grafikk, naturlig interaksjon og bevegelser, og funksjoner som enkelt kan utforskes på egenhånd, loves av produsenten i pressemeldingen.

Hver bruker kan tilpasse grensesnittet for å optimalisere arbeidsflyten, og en rekke konfigurerbare visninger gjør det enklere å se det riktige perspektivet for å oppnå maksimal produktivitet.

I tillegg gjør Earthworks det mulig å overføre datafiler til eller fra kontoret trådløst og automatisk, slik at brukeren alltid bruker det nyeste designet. Ved hjelp av Android-operativsystemet kan brukerne laste ned andre programmer som gir brukeren flere nyttige verktøy inne i førerhuset. For å gjøre systemet enda mer fleksibelt kan entreprenører både bruke Trimble TD520 displayet eller et tredjeparts Android-nettbrett.

- Første ettermonterte

Med Trimble Earthworks kan entreprenører nå dra nytte av «den første integrerte 3D-automatikken for gravemaskiner, som kan monteres i etterkant».

Gravemaskinene kan arbeide halvautomatisk, slik at føreren enklere kan lage jevne, flate eller skrå flater. Når gravemaskinen står i automatisk modus, styrer føreren stikken, og Trimble Earthworks styrer bommen og skuffen for å holde riktig nivå, faren for å grave for dypt reduseres og produktiviteten øker.

Trimble Earthworks automatiserer gravingen, slik at føreren kan oppnå konsekvent riktig nivå med høy nøyaktighet og på kortere tid.

Tilgjengelig i 2017

Ved bruk av Trimble Earthworks for dozere monteres to GNSS-mottakere på førerhusets tak for å eliminere master og kabler som tradisjonelt plasseres på skjæret.

De doble GNSS-mottakerne skal være ideelle for arbeid i bratte skråninger og komplekse design med snevre toleransegrenser.

Den nye konfigurasjonen gjør at de verdifulle mottakerne er tryggere, og kan også spare entreprenører for tid ved å redusere tiden det tar å fjerne og installere dem på nytt hver dag.

Trimble Earthworks for gravemaskiner er forventet å være tilgjengelig over hele verden i andre kvartal 2017 fra din lokale Sitech-forhandler. Trimble Earthworks for dozere er forventet å være tilgjengelig i løpet av 2017 fra din lokale Sitech-forhandler.

Dette er Trimble

Trimble er en produsent av hardware- og software-løsninger innen bygg- og anleggssektoren.

Løsningene er tilknyttet planlegging og design-programvare, presisjons-maskinkontroll, stikningsutstyr, mobile teknologier og sanntids opp- og tilkoblinger.

Som en del av Trimbles Connected Site-strategi er disse løsningene med i prosess- og arbeidsflytintegrasjonen fra designfasen til det ferdige prosjektet. Dette gir, ifølge Trimble, betydelige forbedringer i produktivitet gjennom hele byggeprosjektets livssyklus, fra konseptstadier og planlegging, utførelse og hele veien til vedlikeholdsfasen.